Pri týchto lievancoch nikto nespozná, že sú z bezlepkovej múky. Sú výborné, nadýchané, šťavnaté.
Suroviny
cca. 150 g - 200 g |
|
1 väčšie strúhané |
|
150 g |
|
2-3 lyžice |
|
štipka |
|
cca. 1 deci |
|
2 ks |
|
cca. 1 deci |
|
2 deci |
|
Postup
-
1
Jogurt, mlieko, minerálku, vajcia, olej a jablká rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme cukor, soľ a múku a znova rozmixujeme. Cesto by malo byť dosť tekuté, lebo bezlepková múka ma tendenciu spraviť státim cesto hustejšie. V prípade, že je cesto husté, tak ho riedim minerálkou. Lievance zvyknem podávať s ovocným jogurtom posypané Grankom. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu