Bezlepkové lievance

veroncad - bez fotkyveroncad, 7. septembra 2012

Pri týchto lievancoch nikto nespozná, že sú z bezlepkovej múky. Sú výborné, nadýchané, šťavnaté.

Suroviny

cca. 150 g - 200 g
1   väčšie strúhané
150  g
2-3  lyžice
štipka
cca. 1  deci
2  ks
cca. 1  deci
2  deci




Postup

  1. 1

    Jogurt, mlieko, minerálku, vajcia, olej a jablká rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme cukor, soľ a múku a znova rozmixujeme. Cesto by malo byť dosť tekuté, lebo bezlepková múka ma tendenciu spraviť státim cesto hustejšie. V prípade, že je cesto husté, tak ho riedim minerálkou. Lievance zvyknem podávať s ovocným jogurtom posypané Grankom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia