
Figové bonbóny
Kúpené figy nám nechutnali, akoby neboli dozreté a potrebovala som ich nejakým spôsobom použiť. Voľba padla na...

Omáčka na pizzu
Niekde som to čitala a vždy, keď je veľa rajčín, tak ju urobím do zásoby, samozrejme nie...

Pirohy z Philadelphie, lekvárove pirohy, pre tých, čo nežijú na Slovensku
Vcera vecer som dostala chut na nase pirohy, nevedela som sa vsak rozhodnut, na slano,...

Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...

Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta
Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami....

Pizza z kysnutého cesta
Pizzu má rád skoro každý. Rada ju robievam na obed či večeru. Najradšej mám len...

Hurmikaki rezy
Prvýkrát som použila toto ovocie do plnky. Je vynikajúce, len ho treba pred použitím do...

Mandarínkové muffiny s tvarohovou polevou
Kolegyňa v práci doniesla mandarínkový trasený koláč, nedalo mi to a musela som urobiť niečo s...

Cesto na pizzu
Ciest na pizzu je tu asi tiez pozehnane ale malo kedy sa mi priblizilo k tej pizzovej...

Škvarkovo-orechové štangličky
Dávno som mala v pláne poštekliť vás týmto receptom, no vždy bolo niečo iné v pláne....

Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.

Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Najprv si pripavíme kvások. Do 100 ml vlažného mlieka dáme rozmrvenú kocku droždia, 1čl...

Čokoládová saláma
Naservírujte na misu s koláčikmi aj salámu z čokolády. Je to delikatesa, ktorá sa určite...

Hovädzia nožina na pive s medvedím cesnakom
Je to vlastne také trochu vylepšené carbonnade,

Zeleninová polievka s hráškom
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a polovicu odložíme bokom.

Jablkovo-tvarohový koláč
Tento recept som si sama vymyslela, tak trochu na spôsob strúhaného tvarohového koláča. Ale je...

Bezlepkové medové krémeše
Ingrediencie na cesto ručne vypracujeme v miske, vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vykrojíme kolieska alebo...

Tagliatelle so špenátom šampiňónmi a paštrnákom
Inšpiráciu na tento recept mám z jednej knihy od Jamieho Olivera. Hneď ako som ho prvý...

Likérové jazýčky
Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj plnke,...

Špenát pre Agátku
Tento recept som pripravila pre našu 10 mesačnú vnučku Agátku podľa knižky Hneď to bude, anjelik....

Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....

Zelená fazuľka so slaninkou
Je čas dozrievania zelenej fazuľky a nám sa na záhrade urodilo tohto roku veľa tak okrem zavárania...

Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...

Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke
Klasická situácia, keď ostali po nedeli dve lyžice pučených zemiakov:-) Uvarila som k nim ešte dva...

Gaštanový puding
V septembri dozrievajú gaštany. Tak keď máte tú možnosť, urobte si z nich povedzme takúto...