Pizza z kysnutého cesta

lenka1503 - fotkalenka1503, 8. apríla 2016
Pizza z kysnutého cesta
Foto: lenka1503

Pizzu má rád skoro každý. Rada ju robievam na obed či večeru. Najradšej mám len s kečupovým základom a s mozzarellou.

Suroviny

Cesto:
100 ml
1/2 kocky
1 čl
1 čl
1 ks




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia, kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky si spravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku podľa potreby, olej, vajíčko, soľ (asi 2 čl), a nakoniec kvások. Vymiesime vláčne cesto ktoré necháme odpočívať asi 45 minút.

  2. 2

    OBLOHA:
    podľa chuti ale ja robievam napríklad čo chladnička dala :) alebo: Varianta č. 1
    Jednu cibuľu pokrájame nadrobno a 100g. krkovičky na menšie kocky. 3 menšie šampiňóny očistíme a pokrájame na mesiačiky. Všetko spolu dáme na panvicu a na kúsku masla chvíľu orestujeme. Cesto vyvaľkáme potrieme kečupom, posypeme bazalkou a nvrstvíme hríbovú zmes. Posypeme kukuricou a strúhaným syrom a dáme zapiecť.

    Pizza z kysnutého cesta - obrázok 2
  3. 3

    Variant č. 2
    Ak máte chuť sa pohrať :)
    Z vykysnutého a vyvaľkaného cesta povykrajujeme pohárom kolieska a každý podľa chuti ozdobíme. Potrieme kečupom a obložíme:
    a) suchá saláma, kukurica, syr
    b) kolieska klobásy a kolieska cibule a syr
    c) ančovičky, olivy, kukurica, syr
    d) šunka, kukurica, syr
    e) klobása, slanina, cibuľa, syr
    f) olivy, kukurica, syr

    Pizza z kysnutého cesta - obrázok 3
  4. 4

    Variant č. 3
    Pizza,,štangle"
    Vyvaľkané cesto pokrájame radielkom alebo nožíkom na pásiky. Potrieme kečupom, posypeme bazalkom a zatočíme trošku. Upečieme a podávame s bielym jogurtom zmiešaným so soľou a rozlisovaným cesnakom

    Pizza z kysnutého cesta - obrázok 4
  5. 5

    hádam sa inšpirujete :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

fialka49
Práve dopekám. Kedysi som robila ako ty - cesto som zarábala s mliekom a používala som aj vajíčko. Cesto bolo "koláčovejšie." Teraz cesto zarobím s vodou a bez vajíčka. Je viac "pizzovejšie". Inak postup ako ty. Dávam ti 5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia