Foto: lenka1503
Pizzu má rád skoro každý. Rada ju robievam na obed či večeru. Najradšej mám len s kečupovým základom a s mozzarellou.
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, droždia, kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky si spravíme kvások. Do veľkej misy dáme múku podľa potreby, olej, vajíčko, soľ (asi 2 čl), a nakoniec kvások. Vymiesime vláčne cesto ktoré necháme odpočívať asi 45 minút.
- 2
OBLOHA:
podľa chuti ale ja robievam napríklad čo chladnička dala :) alebo: Varianta č. 1
Jednu cibuľu pokrájame nadrobno a 100g. krkovičky na menšie kocky. 3 menšie šampiňóny očistíme a pokrájame na mesiačiky. Všetko spolu dáme na panvicu a na kúsku masla chvíľu orestujeme. Cesto vyvaľkáme potrieme kečupom, posypeme bazalkou a nvrstvíme hríbovú zmes. Posypeme kukuricou a strúhaným syrom a dáme zapiecť.- 3
Variant č. 2
Ak máte chuť sa pohrať :)
Z vykysnutého a vyvaľkaného cesta povykrajujeme pohárom kolieska a každý podľa chuti ozdobíme. Potrieme kečupom a obložíme:
a) suchá saláma, kukurica, syr
b) kolieska klobásy a kolieska cibule a syr
c) ančovičky, olivy, kukurica, syr
d) šunka, kukurica, syr
e) klobása, slanina, cibuľa, syr
f) olivy, kukurica, syr- 4
Variant č. 3
Pizza,,štangle"
Vyvaľkané cesto pokrájame radielkom alebo nožíkom na pásiky. Potrieme kečupom, posypeme bazalkom a zatočíme trošku. Upečieme a podávame s bielym jogurtom zmiešaným so soľou a rozlisovaným cesnakom- 5
hádam sa inšpirujete :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu