Bezlepkové bratislavké rožky

dada1 - fotkadada1, 1. septembra 2013
Bezlepkové bratislavké rožky
Foto: dada1
8
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

180 ml
1 ks
200 ml
400 g
35 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme naraz do misky a vymiešame elektrickým šľahačom ,potom dáme cesto na 30minút vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme do kruhu na hrúbku 5 mm a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Dáme za lyžičku nutely alebo lekváru a skrútime do tvaru croissantov.

    Bezlepkové bratislavké rožky - obrázok 2
  3. 3

    Rožky poukladáme na plech ktorý sme vystlali alobalom alebo papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 °C 15 min

    Bezlepkové bratislavké rožky - obrázok 3
  4. 4

    Po upečený je dobre ich prikryť ešte mokrou utierkou.

    Bezlepkové bratislavké rožky - obrázok 4

Diskusia k receptu

ubka
@dada1 , si šikovná, ale Bratislavské rožky majú svoju uznanú receptúru, možno by bolo vhodné vypustiť názov Bratislavské, ale rohlíčky máš vydarené a nepochybne aj chutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia