Foto: eviana
Ráno som ešte netušila, čo budem dnes piecť... po obede som sa zamyslela a napadol mi takýto zákusok... a vyšiel fajný - svieži, ľahučký Zobraziť celý popisRáno som ešte netušila, čo budem dnes piecť... po obede som sa zamyslela a napadol mi takýto zákusok... a vyšiel fajný - svieži, ľahučký a veľmi lahodný :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Upečieme si základný biskvit - recept napr. tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-rezy-s-broskynovym-pyre-fotorece/44204-recept.html
-
2
Upečený obrátime a z ešte teplého stiahneme papier na pečenie.
-
3
V 800 ml mlieka si uvaríme dva čokoládové pudingy s 8 PL cukru. Hneď po odstavení z ohňa do ešte horúceho pridáme jemný tvaroh a polovicu kyslej smotany.
-
4
...zmiešame do kompaktnej masy
-
5
...hneď rozotrieme na biskvit
-
6
...na puding naukladáme piškóty - kopčekom hore
-
7
...na piškóty naukladáme ovocie - u nás banány, zavárané čerešne, mandarinky a hrozno
-
8
...do tuha si vyšľaháme šľahačkovú smotanu - pre istotu som pridala 1 stužovač šľahačky
-
9
...rozotrieme na ovocie a zákusok dáme chladiť minimálne na 3-4 hodiny Potom už len nakrájať, prípadne dozdobiť ovocím, grankom, strúhanou čokoládou... podľa nálady ... a maškrtiť :)
Prajem Ti, nech sa Ti v živote darí... už len pre vylepšenie hmotnostného priemeru Slovenska :)
Ďakujem aj za prepočet... ozaj to nie je až tak hrozné, koláč nebol presladený, bol akurát :)