Doma údený cesnak
nezávislý šéfkuchár, 27. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Ešte lepší spôsob je údenie cesnaku studeným dymom na gazdovskom dvore v udiarni, kde sa do udiarne povešia cesnak zviazaný do snopov a Zobraziť celý popis Ešte lepší spôsob je údenie cesnaku studeným dymom na gazdovskom dvore v udiarni, kde sa do udiarne povešia cesnak zviazaný do snopov a pomaly sa studeným dymom údi 5 až 8 dní.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesnak zbavíme vrchných častí šupiek a necháme len tie, ktoré držia.- 2
Údime na zapálených suchých bukových pilinách.- 3
Doma, ak nemáme udiareň, to urobíme tak, že rozpálime hrniec s bukovými pilinami na asi 250°C. Následne piliny zapálime a prikryjeme. Piliny nesmú horieť, len tlieť. Necháme v tom cesnak stáť minimálne 24 hodín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/udit-sa-da-vselico-a-...