Pečená kapustnica
Neskutočne jednoduchá Pečená kapustnica je vlastne na jednom plechu pripravená slovenská špecialitka , ktorá sa dá...
Rýchla a zdravá večera
Príprava tejto večere je skutočne jednoduchá a najlepšie na tom je, že jedlo je dobre stráviteľné a...
Zemiaky s mrkvou a kuracím mäsom
zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu nakrájame na tenke kolieska alebo kocky, cibuľu nakrájame nadrobno. Pridáme ingrediencie...
Hlivový perkelt
Hliva ustricová je liečivá. Podporuje imunitu, znižuje cholesterol, priaznivo pôsobí pri kožných ochoreniach, má antibiotický účinok a...
Ultra rýchla omáčka na cestoviny
Keď máte chuť na cestoviny a chcete aby boli rýchlo hotové. Práve z toho dôvodu vznikla...
Výborné medovníčky
Do"mora" medovníčkov, ktoré sú tu na Vareche už uverejnené, chcem aj ja prispieť svojou...
Palacinky s ovocím ako špíz
Keďže neviem flambovať a pred flambovaním mám rešpekt, vymyslela som si takéto opekané palacinky s ovocím, ktoré...
Obrátené bravčové rezne
Je veľa receptov na obrátené rezne a ja sa chcem o jeden podeliť. Tento recept mám...
Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Cuketovo-papriková nátierka vegan
Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla...
Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Kelová polievka s klobásou
Veeeľmi jednoduchá, rýchla a na suroviny nenáročná polievka nielen pre chlapov...
Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom
My všetci sme doma mäsožravci... Nuž čo narobím. Ale okrem mäsa máme radi aj zeleninu...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Veľkonočný šalát Olivier
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne...
Torta od babičky
Piecť ma učila babička a od nej mám aj recept na najlepšiu tortu, akú som kedy...
Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a...
Hroznová bublanina
Tento recept je veľmi jednoduchý, keďže sme mali veľa malého hrozna, tak som ho použila...
Pečené zemiaky - fotorecept
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...