Foto: violeta
jemný koláč s vôňou zimy
na 150 °C
Postup
-
1
Základ na cesto som použila z tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosova-babovka-fotorecept/10265-recept.html Upravila som množstvo cukru a pridala trocha kardamónu. Cesto je výborné, jemné. Ďakujem @Marianne :)
- 2
Vajcia som rozdelila na bielky a žĺtky. Z bielkov a štipky soli som vyšľahala sneh. Múku, strúhaný kokos, kardamón, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, žĺtky, zmäknuté maslo a mlieko som mixérom vymiešala. Pridala som sneh z bielkov.
- 3
Ananásový kompót som precedila a ananás nakrájala na menšie kúsky. Šťavu a zopár kúskov ananásu som si odložila na dokončenie koláča. Dno tortovej formy som vystlala papierom na pečenie a boky natrela maslom.
- 4
Polovicu cesta som preložila do formy (tortová forma s priemerom 23 cm), uložila kúsky ananásu a navrch som rozotrela druhú polovicu cesta. Cesto je dosť husté, ananás by sa sám neponoril. Koláč som vložila do vyhriatej teplovzdušnej rúry. Piekol sa 50 minút na 150 °C. Hneď po upečení som ho poprepichovala špajdľou a poliala všetkou šťavou z kompótu.
- 5
Koláč som prizdobila strúhaným kokosom, zvyšným ananásom a vybrala z formy na podnos.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak @Evanaaa kardamóm sa mi vždy podarí zohnať v takých tých malých obchodíkoch s koreninami, v obchodoch som ho ešte nikdy nevidela ....
Ano, presne, kardamón som kúpila v malom bio obchode, reťazce nemajú záujem o nekomerčné potraviny ;)
@monty469 ,@janger aj Vám ďakujem. Kokosové mlieko som ešte neskúšala robiť, ani ho nekupujem, ale myslím, že by s ním bol dobrý.