Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 23. januára 2011
Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept)
Foto: alexdidi

Jednoduchá, rýchla, jemná roláda, ktorá vznikla postupnou kombináciou viacerých receptov. Výsledok?Nuž posúďte, najlepšie po ochutnaní. Škoda, že nejde poslať kúsok... Pre mňa je zvlášť Zobraziť celý popisJednoduchá, rýchla, jemná roláda, ktorá vznikla postupnou kombináciou viacerých receptov. Výsledok?Nuž posúďte, najlepšie po ochutnaní. Škoda, že nejde poslať kúsok... Pre mňa je zvlášť výhodný pre zúžitkovanie vaječných bielkov, ktoré sa v kuchyni vždy nazbierajú(ak ich nechceme práve zmraziť).

12
porcií
20 minút
príprava
10 - 15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
80 g
30 g
40 g, mleté alebo orechy
 štipka
  na poprášenie
PLNKA:
250 g, nízkotučný 0,5%
180 g
1 ks
2 PL
zo 1/4 citróna




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200st.C a plech vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou. Bielky šľaháme zo štipkou soli do riedkej peny, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh(neprešľahať, aby cesto bolo nadýchané).

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zľahka metličkou primiešame preosiatu múku a orechy.

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozotrieme na fóliu(papier) a cez sitko poprášime práškovým cukrom. Pečieme 10-15minút(mne stačilo 10minút) do ružova. Ak cesto prepečieme, bude sa lámať.

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené cesto preklopíme na podložk - utierku alebo papier na pečenie posypané práškovým cukrom, stiahneme fóliu a stočíme na dlhšej strane i s utierkou do rolády. Necháme vychladnúť.

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šľahačku vymiešame do tuha. Do tvarohu primiešame cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a na záver zľahka šľahačku.

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Roládu rozbalíme, odstránime utierku a natrieme plnkou.

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opäť stočíme do rolády.

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zabalíme do alobalu alebo fólie a odložíme do chladu aspoň na hodinu. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom alebo ináč ľubovoľne ozdobíme, krájame a papáme...

    Bezé roláda s tvarohovou šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babav
To je rolada na jednicku ! Rychlo pripravena maskrta ;-).
1ariana
Tak toto určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti.
marienka44
@Alexdidi , este som nepiekla roladu z bielkov, vzdy len piskotovu. Vyskusam, vzdy su zvysne bielka z kysnuteho cesta.
Ak mozem poradit, lebo mas vela kremu na jednom mieste, nie je v reze spirala. Ja vzdy kratsie strany po upeceni asi 2 cm odrezem, zarovnam /aj tak su krivolake a vysusene/ , potom pri rolovani tie kratke pasiky cesta vlozim do kremu hned na zaciatku rolovania po dlhej strane rolady. Vytvori sa pekna spirala rolady v reze, vyskusaj pri kazdom druhu rolad. :-)
evanaaa
Alexdidi, bodaj ťa, dobre vieš, že ja toto nemôžem, nerob mi chute.(Prepáč, nemyslím to doslova). Ale mohla by som skúsiť vyšľahať bielky so sladidlom, snáď by sa to podarilo, ak mi nejaké zostanú, budem si šetriť. Takéto bezé-koláče sú mojim snom. A tá tvoja roláda bude jedným z nich.
alexdidi
Držím ti palce, aby sa s tým umelým sladidlom vydarila....bola naozaj výborná.
cica2
krásna roláda a rada by som okoštovala, takže vyskúšam:)
anina43
krásna roláda, určite upečiem, lebo bielka sa nahromadia, cesto ľahulinké, dá sa naplniť aj lekvárom, čo ocenia hlavne naše polovičky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia