Plnená cukina
Plnená cukina

Zo záhrady 2: Plnená cukina

zajomato - fotkazajomato, 13. septembra 2017
Zo záhrady 2: Plnená cukina
Foto: zajomato

Druhá invázia do záhrady ma presvedčila, že treba sortiment trochu oživiť. V obchode práve vykladali mleté mäso a to ma inšpirovalo.

4
porcie
75 minút
na 230 °C

Suroviny

400 g
1 väčší ks
30 dkg
1/2 kg
podľa chuti
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejem olej pridám asi pol litra vody a vložím fazuľku, nechám dusiť na miernom ohni, pripravím zemiaky narežem na kolieska a poukladám na fazuľku, čierne korenie a nechám dusiť v pare nad fazuľkou do mäkka.

  2. 2

    Na panvicu dám za lyžicu oleja a opražím cibuľu, pridám mleté mäso, strúhanku, cesnak, korenie a pomiešam, asi 10 minút nechám pod pokrievkou na ohni.

  3. 3

    Rozrežem cukinu na polovicu a odstránim mäkkú dužinu, naplním ju zmesou mletého mäsa, položím na plech, dookola rozložím udusenú fazuľku a zemiaky, vložím do rúry a pečiem pri 230 stupňoch asi hodinu.

  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hadik
Dúfam, že seriál "Zo záhrady" bude mať toľko dielov ako Panelák s Ordináciou v ružovej záhrade dohromady...
hadik
@Zajomato (14.9.2017 08:11)

Až vtedy, keď tebe ako správnemu zajovi narastú uši. :-)
zajomato
@Hadik (13.9.2017 22:24)

keby sa plochy zarastené burinou a zasypané smeťami premenili na zeleninové a ovocné záhrady bolo by tých pokračovaní toľko ako všetkých seriálov dokopy
natascha1
@Zajomato , ako by si mi hovoril z duše. Akosi sme zleniveli a zeleninu nakúpime radšej v supermarkete. Okolo domov vysokánske ploty z tují, ktoré by skôr pasovali na cintorín. Trávniky nadupané dusičnanmi a herbicídmi, vždy s dokonalým strihom, ale bez života. No čo už...