Foto: ywett
voňavý a chutný ;-)
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a necháme v chladničke 2 hod. odpočívať.
-
2
Cesto rozvaľkáme.
-
3
A vyložíme ním dno a bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 24cm ale môže byť aj väčšia, cesta bolo dosť.
-
4
Cesto popicháme vidličkou a uložíme naň ovocie (môže byť ľúbovoľné, kto má aké rád) a podľa chuti posypeme škoricovým cukrom.
-
5
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom.
-
6
Dobrú chuť!
a potom mandlovy stred - frangipane- a navch hrusky v sladkom vine .
@ priatel013 teším sa, že si koláčik vyskúšal a že aj chutil, ja ďakujem tiež:) @ vavan@ diabambulka@ orchidea@ 3sandra3 ďakujem:)....Evka, kľudne si mohla dobehnúť, vždy si u nás vítaná:)