Sýta držková polievka

Foto: Eruska25
Držková s fazuľou a zeleninou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 šálka (mrkva, zeler, petržlen) |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 šálka |
|
| 1 šálka |
|
| 2 šálky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Večer si namočíme fazuľu do vody. Držky uvaríme v osolenej vode do mäkka a vyberieme ich. V inej osolenej vode uvaríme zeleninu do polomäkka. Vyberieme ju a v tej istej vode uvaríme zemiaky tiež do polomäkka.
- 2
V hrnci vypečieme slaninu, na ktorej speníme cibuľu. Pridáme čili s cesnakom rozdrvené v mažiari a zalejeme vínom, pridáme fazuľu, bobkový list, trochu tymiánu a bazalky, zalejeme vývarom z varenia držiek a povaríme asi 25 minút. Primiešame držky, nakrájané paradajky, varíme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme varenú zeleninu a zemiaky, ochutíme soľou a korením. Ak je polievka veľmi hustá, zriedime ju vodou, v ktorej sme varili zeleninu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež držková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu