Foto: mesiar50
Príprava tohto jedla je naozaj jednoduchá.
Postup
-
1
Odčnievajúce kúsky mäsa si odrežeme.Spravíme si z nich spojku. V mojom prípade mäso malo 195 g.
-
2
Ostané kuracie mäso si opatrne naklepeme hlavne do dĺžky.
-
3
Ďalej si spravíme spojku ako to vidíte na obrázku č.3 Tých 195 g mäsa čo sme si predošle zrezali posekáme na pastu pridaním cca.125 ml studenej vody
-
4
Na obrázku č.4 vidíte spojku pomiešanú z kukuricou.Vy si tam môžete dať samozrejme čo vám chutí resp.čo máte vy radi(hríby,kápia paprika v oleji atď)Túto lepiacu hmotu si rozdelíme na dve rovnaké časti.
-
5
Na kraj potravinárskej fólie si dáme jedno kuracie prsia a natrieme na ňu spojku.Ďalej tam uložíme klobásu a na tvrdo uvarené vajcia. Kraje z vajec som zrezal.
-
6
Ďalej prikryjeme klobásu a vajcia zostávajúcou spojkou.
-
7
Druhým kusom mäsa roládu dokončíme resp.celé to zakryjeme .
-
8
Takto naplnené mäso viackrát zrolujeme do potravinárskej fólie.Takto si viete spraviť hocijaký druh plneného mäsa.Takýmto spôsobom sa robia v mäsovýrobách napr.plnené karé,plnené bôčiky,rolované plnené bôčiky atď.
-
9
Rolku varíme 75-80 C. Varil som ju 55 minút.Na dno nádoby som dal dve PL. Po čase sa nám mäso zdvihne.Stlačil som ho pod hladinu dvomi polievkovými naberačkami ako to vidíte aj na obrázku.Tento recept som nemal v úmysle zverejniť keďže už podobný mám,ale možno niekoho zaujme.Prajem vám dobrú chuť priatelia
pre oko krásne..jednoduché..vábivé...poznačím..urobím...pre muža asi slaninu zatočím-bo on zdravé prsia nemá rád...že suché...najradšej bôčik prerastený..:-)
Ďakujem ti milá Izka.
Mne sa to zdalo ako čudná kombinácia.Ale nakoniec mojim to chutilo a dcérkinmu mladému tiež.Vďaka @jozka2 .
Ďakujem ti kamarát kimlo.Potešil si ma naozaj.
Som rád,že ťa ,,vidím."Samozrejme,že maso sa dá obmieňať.Dáš bočik resp.robí sa to z prerastenej slabiny.Natrieš na ňu tú spojku a zroluješ.Potom sa to musí zrolovať znovu aj vo fólii samozrejme viackrát a na pevno.V originál receptúre sa takýto bočik pácuje rýchlosolou.Ďakujem ti @radost .Prajem ti krásny večer.
Štiplavé ja možem.Dobrá inšpirácia na budúce.Povodne tam mala íst kápia paprika,ale nakoniec sa mi do obchodu nechcelo.Mne vlastne kráčalo o to či budem vedieť uvariť aj vačšie kusy masa bez nejakých problémov v potravinárskej fólii.Ďakujem ti pekne afataga.
Ďakujem ti Evka.Si velmi zlatá.Tvoje milé slová ma potešili velmi.Pa pa
Ďakuijem ti
Potravinarsku foliu som videl dnes v Lidl.Je to v takom balení ako alufolia.Jedna pani mi písala včera,že aj v kauflande a v tescu to maju tiež.Vďaka za koment.
Nemám od vás žiadnu správu.Napíšte mi na môj mail prosím.Keď budem vedieť rád vám pomôžem.
ladislavrunna1@gmail.com
Ahoj ariela.Tá spojka tam istí to aby mäso ostalo pokope.A treba to viackrát obtiahnuť fóliou na pevno.Ale je lepšie ak sa to robí len s klobásou,lebo je to v rovine.A čím viac tam bude tej lepiacej spojky tak tým lepšie.Si veľmi zlatá.Vďaka za pekný komentár.Ak budeš mať nejaký dotaz rád ti odpoviem cez mail,keďže TS mi nefunguje.pa pa
už je v kk a 5*****
Ahoj medovnicek.Som rád,že ťa ,,vidím´´.Jasná vec,že to zvládneš bez problémov.Nepochybujem o tom ani trošku.Nemáš tam čo pokaziť.Keď tak, daj si tam viac tej lepiacej spojky.Pekne ťa pozdravujem.
Ďakujem Ibyke spravila si mi radosť.Prajem ti pekný deň.
Nagyon kedves vagy Ibyke.
Fóliu ktorú som použil bola potravinárska fólia.Samozrejme v hocijakej sa to nesmie resp.nedá variť.Potravinárska fólia sa po zrolovaní akože zlepí čím vlastne zabráni priami prístup vody k výrobku.Treba to len viackrát obtočiť na pevno.Vďaka zuzana78.
Máš pravdu.Kuracie maso preberie chuť z klobásy.Nič zložité, je to hračka spraviť.Chcel som,len nahradiť formu ktorú používajú masiari.Samozrejme dusená šunka sa nedá takto,ale plnené masá v pohode.No pri takom 2kg výrobku by to trebalo nahusto previazať špagátom.Ďakujem,že si sa ponúkla ohladom príchodu ku mne.Fotrík mi priniesol vrece orechov rád by som privítal tvoju spoločnosť.Naložil by som taniere dva.Ďakujem ti za milý komentár.
Nedostal som správu ani na tajnú správu a ani na moj
mail.Napíšte mi to trebárs aj do komentov v mojich rcp.nebudem mať problém aj tu odpovedať.Ovšem ak to nie pre vás nejaká háklivá záležitosť resp.moc súkromná.Pozdravujem
Ahoj.Mail je v tomto rcp.písal som ho pre @ppetr.pa pa
Ahoj.Mail je v tomto rcp.písal som ho pre @ppetr.pa pa
Spojka =sa volá napr.pri miešaní šunkovej saláme.Spája tam vlastne vačšie kocky masa + spojka v jedno dielo.
Vačšinou sa robí z brav.orezov a chudé hovadzie.
Prát=robí sa z hovadzieho chudého.Použitie pri polosuchých salámoch,klobásach tepelne opracovaných,párky atď..Ale ak chceš možeme ho volať aj fáš.Takéto plnené jedlá si možeš robiť samozrejme z lubovolného masa ktoré máš rada resp.majú radi tvoji najbližší.Ďakujem ti mariamka.pa
(za chyby sorry angl.kláves.)
Zdravím Vás pekne.Tak píšem.Koreniny sú na 10 kg mäsa :
korenie čierne mleté - 40 g
cesnak mletý na jemno- 100 g
paprika mletá sladká- 150 g (záleží na farbe)
paprika mletá štipľavá(chili)- 30-50 g(kto ako rád štiplavé)
rasca - 40 g
soľ kuchynská - 200 g
víno biele - 400 ml
Petr miešajte prosím resp.aplikujte koreniny aj na 2-3x.Ochutnáte uvidíte prosím.Zistíte tak aj ostrosť akú chcete mať.No klobásky v čerstvom stave sa zdajú slanšie a štiplavejšie.Pri odstátí klobás( údenie klobás)sa to samozrejme redukuje.
Cukor nemusíte pridávať,keďže víno obsahuje cukor.
Ale ak chcete meniť cukor za víno tak cca.1 polievková lyžica kryštálového cukru
Mäso na klobásky by sa malo skladať z cca. 70% chudého bravčového(plece,stehno) a z cca.30% mastnejšieho (bôčik,resp mastnejšie orezky) Údenie studeným dymom max do 25 st.C.Spravidla by teplota nemala prekročiť 20 C. Je tam riziko potečenia klobás masťou.Ak by ste mal nejaké nejasnosti napíšte mi prosím.Prajem všetko dobré
Ste dozaista taktný človek Petr ,no nemusíte mi v budúcnu vykať.Kľudne ma oslovujte Laci ,ako aj ostatný moji priatelia.Keď som vedel nejak pomôcť tak som to spravil rád.
Prajem ti pekný deň Petr.
Rád som ti pomohol.Ak budeš potrebovať v niečom v budúcnosti poradiť ozvy sa mi kľudne.Aj ty sa maj pekne.
Laci