Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom

mesiar50 - fotkamesiar50, 10. novembra 2013
Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom
Foto: mesiar50

Príprava tohto jedla je naozaj jednoduchá.

Suroviny

3 ks
 podľa potreby
3 ks
 podľa potreby
 podľa potreby
 usmažená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odčnievajúce kúsky mäsa si odrežeme.Spravíme si z nich spojku. V mojom prípade mäso malo 195 g.

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 1
  2. 2

    Ostané kuracie mäso si opatrne naklepeme hlavne do dĺžky.

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej si spravíme spojku ako to vidíte na obrázku č.3 Tých 195 g mäsa čo sme si predošle zrezali posekáme na pastu pridaním cca.125 ml studenej vody

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 3
  4. 4

    Na obrázku č.4 vidíte spojku pomiešanú z kukuricou.Vy si tam môžete dať samozrejme čo vám chutí resp.čo máte vy radi(hríby,kápia paprika v oleji atď)Túto lepiacu hmotu si rozdelíme na dve rovnaké časti.

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 4
  5. 5

    Na kraj potravinárskej fólie si dáme jedno kuracie prsia a natrieme na ňu spojku.Ďalej tam uložíme klobásu a na tvrdo uvarené vajcia. Kraje z vajec som zrezal.

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej prikryjeme klobásu a vajcia zostávajúcou spojkou.

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 6
  7. 7

    Druhým kusom mäsa roládu dokončíme resp.celé to zakryjeme .

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 7
  8. 8

    Takto naplnené mäso viackrát zrolujeme do potravinárskej fólie.Takto si viete spraviť hocijaký druh plneného mäsa.Takýmto spôsobom sa robia v mäsovýrobách napr.plnené karé,plnené bôčiky,rolované plnené bôčiky atď.

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 8
  9. 9

    Rolku varíme 75-80 C. Varil som ju 55 minút.Na dno nádoby som dal dve PL. Po čase sa nám mäso zdvihne.Stlačil som ho pod hladinu dvomi polievkovými naberačkami ako to vidíte aj na obrázku.Tento recept som nemal v úmysle zverejniť keďže už podobný mám,ale možno niekoho zaujme.Prajem vám dobrú chuť priatelia

    Plnené kuracie prsia s klobásou a vajcom - obrázok 9

Diskusia k receptu

kimlo
Laci Ty si macher, vyborne to vyzera, to je uzasny recept, musim pri najblizsej prilezitosti vyskusat...mas 5*
radost
@mesiar50
pre oko krásne..jednoduché..vábivé...poznačím..urobím...pre muža asi slaninu zatočím-bo on zdravé prsia nemá rád...že suché...najradšej bôčik prerastený..:-)
afataga
ja by som radsej z bocika a miesto kukurice by som dala zo dve chilli, ale ako inspiracia moze byt
mesiar50
@radost
Som rád,že ťa ,,vidím."Samozrejme,že maso sa dá obmieňať.Dáš bočik resp.robí sa to z prerastenej slabiny.Natrieš na ňu tú spojku a zroluješ.Potom sa to musí zrolovať znovu aj vo fólii samozrejme viackrát a na pevno.V originál receptúre sa takýto bočik pácuje rýchlosolou.Ďakujem ti @radost .Prajem ti krásny večer.
eviana
Krásne roládky si zrobil @mesiar50 milý, krásne držia pohromade, skvelý spôsob prípravy aj úžasný fotopostup... tá kukurica ladí k vajíčku aj ku klobáse, mne sa to veľmi páči, toto by aj u nás malo veľký úspech... ďakujem za krásnu inšpiráciu, isto podľa Teba veľmi skoro a rada vyskúšam, u mňa jasných 5* :)
mesiar50
@afataga
Štiplavé ja možem.Dobrá inšpirácia na budúce.Povodne tam mala íst kápia paprika,ale nakoniec sa mi do obchodu nechcelo.Mne vlastne kráčalo o to či budem vedieť uvariť aj vačšie kusy masa bez nejakých problémov v potravinárskej fólii.Ďakujem ti pekne afataga.
masa80
uložené, vyskúšam a dám vediet, ale 5* istých.
slovak
Caute vsetci...poradte mi niekto, kde kupujete tie potravinarske folie, pripadne kde sa daju zohnat vrecuska(sacky), ktore mozno vlozit do vriacej vody...pytal som sa na to v niektorych obchodoch a predavacky na mna pozerali ako na tupca...dakujem...inak, aby som nezabudol, super receptik...
ariela6
zase jeden tvoj pekny recept ja sa k takej šikovnosti ešte musim dopracovat aj dnes som robila plnene meso ale nebolo take pekne ako to tvoje tak dik za postup vyskušam pa
ariela6
a ešte niečo som rada že si sa vratil na varechu
medovnicek
na všelijaké takéto rolády som ja nešikovná, ale tento tvoj recept a aj postup sa mi veľmi páči a tuším by som to mohla aj zvládnuť:)
ppetr
Vzkaz pro @mesiar50 - posílal jsem Vám minulý týden žádost o radu přes "tajnú zprávu". Nevím, jestli posílání zpráv funguje, přišla Vám prosím moje zpráva? Potřeboval bych poradit ohledně solení masa. Díky, Petr.
mesiar50
@slovak
Potravinarsku foliu som videl dnes v Lidl.Je to v takom balení ako alufolia.Jedna pani mi písala včera,že aj v kauflande a v tescu to maju tiež.Vďaka za koment.
mesiar50
@ariela6
Ahoj ariela.Tá spojka tam istí to aby mäso ostalo pokope.A treba to viackrát obtiahnuť fóliou na pevno.Ale je lepšie ak sa to robí len s klobásou,lebo je to v rovine.A čím viac tam bude tej lepiacej spojky tak tým lepšie.Si veľmi zlatá.Vďaka za pekný komentár.Ak budeš mať nejaký dotaz rád ti odpoviem cez mail,keďže TS mi nefunguje.pa pa
pusta
@mesiar50 - Lacikám drágám, perfektný recept s dokonalým postupom, nepotrebuje viac komentov, hovorí sám za seba. palec hore :-) (y)
už je v kk a 5*****
mesiar50
@medovnicek
Ahoj medovnicek.Som rád,že ťa ,,vidím´´.Jasná vec,že to zvládneš bez problémov.Nepochybujem o tom ani trošku.Nemáš tam čo pokaziť.Keď tak, daj si tam viac tej lepiacej spojky.Pekne ťa pozdravujem.
zuzana78
velmi zaujimave...a to nemoze sa varit aj v obycajnej priesvitnej folii?to musi byt nejaka specialna?
mesiar50
@pusta
Ďakujem Ibyke spravila si mi radosť.Prajem ti pekný deň.
Nagyon kedves vagy Ibyke.
mesiar50
zuzana78
Fóliu ktorú som použil bola potravinárska fólia.Samozrejme v hocijakej sa to nesmie resp.nedá variť.Potravinárska fólia sa po zrolovaní akože zlepí čím vlastne zabráni priami prístup vody k výrobku.Treba to len viackrát obtočiť na pevno.Vďaka zuzana78.
salinka
No @mesiarik , pekná prácička! Tá kuracinka asi naberie chuť klobásy...viem si to predstaviť:) Len dúfam, že by si mi to všetko nenaložil na tanier, lebo by som musela u teba ostať aspoň týždeň:-)))
mesiar50
@salinka
Máš pravdu.Kuracie maso preberie chuť z klobásy.Nič zložité, je to hračka spraviť.Chcel som,len nahradiť formu ktorú používajú masiari.Samozrejme dusená šunka sa nedá takto,ale plnené masá v pohode.No pri takom 2kg výrobku by to trebalo nahusto previazať špagátom.Ďakujem,že si sa ponúkla ohladom príchodu ku mne.Fotrík mi priniesol vrece orechov rád by som privítal tvoju spoločnosť.Naložil by som taniere dva.Ďakujem ti za milý komentár.
mesiar50
@ppetr
Nedostal som správu ani na tajnú správu a ani na moj
mail.Napíšte mi to trebárs aj do komentov v mojich rcp.nebudem mať problém aj tu odpovedať.Ovšem ak to nie pre vás nejaká háklivá záležitosť resp.moc súkromná.Pozdravujem
ariela6
ahoj mesiar dik za odpoved ts nefunguju ani mne a tvoj mail neviem tak si možme len takto písat pa
mariamka
s tym varenim vo folii to je bomba, razite pekny smer, profesionalny aj zdravy, ta spojka sa nevola aj "fáš"´? /uff niekedy sa bez tej diakritiky neda :)/ tiez to naoko posobi sucho, ja by som mozno vykostila stehna, ale inak parada
mesiar50
@mariamka
Spojka =sa volá napr.pri miešaní šunkovej saláme.Spája tam vlastne vačšie kocky masa + spojka v jedno dielo.
Vačšinou sa robí z brav.orezov a chudé hovadzie.
Prát=robí sa z hovadzieho chudého.Použitie pri polosuchých salámoch,klobásach tepelne opracovaných,párky atď..Ale ak chceš možeme ho volať aj fáš.Takéto plnené jedlá si možeš robiť samozrejme z lubovolného masa ktoré máš rada resp.majú radi tvoji najbližší.Ďakujem ti mariamka.pa
(za chyby sorry angl.kláves.)

ppetr
Pro @mesiar50 ( včerejší zpráva 16:47) Dobrý den, není to nic tajného, jen jsem Vás nemohls zastihnout, tak jsem zkoušel i přes tajnou zprávu. Už jste mi v minulosti radil a já jsem omylem vymazal všechny Vaše cenné rady. Potřeboval bych se jsem se přeptat na solení masa do klobásů – resp. na přidání cukru zda 5g ( krystal) na 1 kg masa je správný poměr. Chystám se dělat klobásy, tak abych nezkazil dílo. Ještě jsem se chtěl zeptat, zda máte zkušenost s chilli do klobás. Nechal jsem si přivézt papriku z Mederu a pálí jako čert. Nevím, jestli takto může mletá paprika intenzivně pálit, spíš je to chilli, nebo směs. Je to vážená po 200g. S dávkováním musím být opatrný. 50g na 10kg masa je v tomto případě asi hodně. Je to vůbec vhodné dávat takto pálivou papriku ( chilli) do klobás? Jinak paprika krásně voní a má sytou barvu, to je v pořádku. Zatím děkuji za radu a Váš názor. Zdravím Vás, Petr
mesiar50
@ppetr
Zdravím Vás pekne.Tak píšem.Koreniny sú na 10 kg mäsa :
korenie čierne mleté - 40 g
cesnak mletý na jemno- 100 g
paprika mletá sladká- 150 g (záleží na farbe)
paprika mletá štipľavá(chili)- 30-50 g(kto ako rád štiplavé)
rasca - 40 g
soľ kuchynská - 200 g
víno biele - 400 ml
Petr miešajte prosím resp.aplikujte koreniny aj na 2-3x.Ochutnáte uvidíte prosím.Zistíte tak aj ostrosť akú chcete mať.No klobásky v čerstvom stave sa zdajú slanšie a štiplavejšie.Pri odstátí klobás( údenie klobás)sa to samozrejme redukuje.
Cukor nemusíte pridávať,keďže víno obsahuje cukor.
Ale ak chcete meniť cukor za víno tak cca.1 polievková lyžica kryštálového cukru
Mäso na klobásky by sa malo skladať z cca. 70% chudého bravčového(plece,stehno) a z cca.30% mastnejšieho (bôčik,resp mastnejšie orezky) Údenie studeným dymom max do 25 st.C.Spravidla by teplota nemala prekročiť 20 C. Je tam riziko potečenia klobás masťou.Ak by ste mal nejaké nejasnosti napíšte mi prosím.Prajem všetko dobré


ppetr
Pro @mesiar50 : Děkuji Vám za podrobný popis. Dopsal jsem si do receptu , tak mám od Vás všechno co jsem potřeboval. Ještě jednou Vám děkuji za ochotu podělit se o zkušenosti a recept. Rovněž i Vám vše dobré. Petr
mesiar50
@ppetr
Ste dozaista taktný človek Petr ,no nemusíte mi v budúcnu vykať.Kľudne ma oslovujte Laci ,ako aj ostatný moji priatelia.Keď som vedel nejak pomôcť tak som to spravil rád.
Prajem ti pekný deň Petr.
ppetr
Pro @mesiar50 - Laci, díky za nabídku tykání. Těším se na další diskusi. Jak to dovolí počasí, jdu na zkušební sérii klobás. Dám vědět, jak to dopadlo. Teoreticky jsem vybaven na 150%. Měj se, a ještě jednou díky. Petr
mesiar50
@ppetr
Rád som ti pomohol.Ak budeš potrebovať v niečom v budúcnosti poradiť ozvy sa mi kľudne.Aj ty sa maj pekne.
Laci

Ďalšie recepty: