Plnené rožky bez kysnutia fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 20. mája 2014

Recept som objavila na http://www.toprecepty.sk/recept/2241-rychle--plnene-rozteky/. Trocha som ho pozmenila, v pôvodnom recepte sú napísané tri vajcia, ja som dala len jedno vajce a dve žĺtka, Zobraziť celý popisRecept som objavila na http://www.toprecepty.sk/recept/2241-rychle--plnene-rozteky/. Trocha som ho pozmenila, v pôvodnom recepte sú napísané tri vajcia, ja som dala len jedno vajce a dve žĺtka, časť mlieka som nahradila kyslou smotanou a zabudla som pridať prášok do pečiva, ktorý je uvedený v pôvodnom recepte.

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
2 ks
200 g
cca 100 ml
20 g
Plnka:
Okrem toho:
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, rozmrvíme droždie, nastrúhame studené maslo a rýchlo pridáme ostatné suroviny (musia byť priamo z chladničky). Mlieko pridáme postupne, to množstvo, ktoré uvádzam je iba orientačné.

  2. 2

    Vypracujeme mäkké a pomerne lepivé cesto.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme ho na silne pomúčenú dosku a vypracujeme šúlok.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozdelíme ho na šesť častí.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každú rýchlo zmiesime do bochníka, tie postupne vyvaľkáme do kruhu. Zvyšné bochníky som pri vaľkaní dávala do chladničky.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kruh radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov, ja keďže som tie cestá nemal úplne rovnaké, tak som niektoré rozkrajovala aj na viac ako 8 trojuholníkov.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na každý trojuholník dáme plnku - plnila som hustým slivkovým lekvárom, ktorý som ešte zahusťovala strúhaným perníkom na strúhanie.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme rohlík, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý rohlík potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rohlíčky ihneď bez kysnutia dávame piecť na 200 C do bledohneda. Po upečení ich pocukrujeme.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rohlíčky sú veľmi chutné, s cestom sa mi veľmi dobre pracovalo, určite tento recept zaradím medzi svoje obľúbené pre ich rýchlu prípravu a výbornú chuť.

    Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

braxi
zajtra vyskúšam, príde dcéra s vnučkou...dakujem za pekný recept
soncya
až mi slinka skĺzla... takéto mám najradšej. Pekne si napiekla, ale veď ako vždy... :)
elysa
tie sú krásne, slivkové moji zbožňujú...
eviana
@medovnicek , dzífča miué... porád slintám jak súsedúf vlčák, parádne rohlíčky napékua... a konc rýchua robota, takéto možém, ukladám, dzekujem :)
evanaaa
Ja keď čítam, že je niečo bez kysnutia, tak sa poteším, beriem to ako nekysnuté cesto, teda bez droždia a napokon, ono tam ide, lebo cesto je kysnuté ale nemusí kysnúť, či ako :-)
luss44
krásne, ako maľované. Cesto je fajn maslové, musí byť krehučké. Ukladám a napečiem, plnené rožteky ja môžem, slivkové či jablkové :)
cesminaz
Rozteky vyzeraju naozaj velmi dobre ;-) a aj cesto vyzera byt velmi chutne! Ja mam najradsej marhulovy lekvar,takze ja by som ich robila s tym :-) Ukladam a vyskusam urcite,velmi sa mi pacia a su fakt super rychle! Dakujem za receptik :-)
yogicek
Milá @medovnicek ,
Tak som sa do toho pustil a musím povedať sú výborné. Okrem lekváru som urobil ešte ďalšie 3 plnky a všetky boli dobré. Ja mám najradšej lekvárikovú a jabĺčkovú. Na to, že ja veľmi nepečiem si myslím, že vďaka Tebe a Tvojmu receptu sa mi podarili. Máš moju pochvalu. Ďakujem. Pekný večer.


frezia68
@yogicek : po príchode z lesa z menšej túry som naďabila na tie krásne rožky a musím chváliť nie len autorku,ale aj Tvoj krásny výsledok.Takého suseda by som chcela :-)))
ivav
zaujímavý recept, krásna úvodná fotka, rohlíčky veľmi lákavé
medovnicek
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre
@yogicek obdivujem ťa za tvoje kulinárske umenie, aby chlap takto dobre piekol, tak to už je čo povedať, napiekol si úplne že výstavné rohlíčky a mám radosť z toho, že si s receptom spokojný:)
@evanaaa ide tam síce droždie, ale nemusíš robiť kvások, ani cesto nedávaš kysnúť a tiež ani rohlíčky pred pečením, oni kysnú vlastne až v rúre
@eviana též ti velice pjekne dzekujem:)
ruzi
Dakujem za vynikajuci recept. Chybu som urobila iba jednu, ze som ich urobila z 2/3 davky. Rozteky zmizli priamo z plechov, cize neviem ako chutia na druhy den k rannej kave.
alex37
@medovnicek - šikovníček, aj u mňa sú obľúbené tieto recepty kde nemusím čakať kým vykysne, potom kysne na plechu a potom kým sa upečie...určite vyskúšam :-) KK bezpečne uložené ;-)
alex37
...rožky upečené, skoro zjedené, stihla som zachrániť týchto pár kúskov na foto :-) sem tam vytiekol lekvár, ale zostalo ho tam dosť. Pridala som aj orechy a lieskovce čo mi vystávali :-) Miesila som v pekárničke, takže skoro bez roboty.....@medovn íčk, recept je skvelý, rýchly a chutný. Určite bude repete, odporúčam všetkým vyskúšať :-) môj muž sa vyjadril, že lepšie som ešte neupiekla, takže ďakujem :-)


medovnicek
@alex37 to ma nesmierne teší, že si tak spokojná, aj mne sa ten recept veľmi zapáčil a zaradila som si ho do svojich obľúbených:)
1x alex37
kukulienka71
@medovnicek , sú fantastické!!! aj @yogicekovi sa podarili krásne a po slovách @alex37 , že jej mužovi chutili doteraz najviac som si vybrala práve tieto. Beriem ich do škôlky, dcírka má dnes meniny a rožkami ponúkneme detičky namiesto cukríkov, je tam makovo-jablková plnka

dala som ti 5* zaslúžene!!!! Ďakujem za super recept :-)
1x alex37
medovnicek
@kukulienka veľmi pekne ďakujem, teší ma, že si s receptom spokojná, krásne rožky si napiekla, určite si nimi detičkám urobila radosť:)
lyduss
super recept. páči sa mi, že netreba čakať na kysnutie :-) zajtra sa na ne chystám, len dám asi inú plnku, s lekvárom veľmi nemusím.
luss44
@medovnicek , patrí Ti veľká vdaka za rcp, včera som ich napiekla na dnešnú oslavu do roboty a len sa po nich zaprášilo :) Plnila som slivk.lekvárom a nutelou s banánmi a rcp som musela prezradiť aj kolegyniam :) Určite budú u nás častejšie, sú výborné.


medovnicek
@luss44 to ma nesmierne teší, si šikulka, veľmi sa ti vydarili a tá nutela s banámi ako plnka je skvelý nápad:)
irenaw
kráľovná kysnutého všetkých tvarov a chutí vyhrá s rožkami, čo ani kysnúť nepotrebujú ;-))) gratulujem, uži si výhru :-)
ywett
krásne rožteky, páči sa mi recept ;-) a krásne sa vydarili aj ostatným varecháčom
ywett
a tiež gratulujem k výhre : -)...až teraz som postrehla
zuzanka1367
@medovn íček ,ďakujem za Tvoj recept na rožky, sú fakt výborné. Polovica mak s napitými hrozienkami a druhá posledné zásoby vlaňajšieho pečeného slivkového lekváru. Nedali sa prestať jesť:) Dávam do pozornosti nech sa na takéto skvelé recepty nezabudne!


haji
@Zuzanka1367 (24.9.2016 20:03)
Krásně se ti podařily, voní až k nám, jsi šikulka!!