Rýchle plnené tortové oblátky

sona67 - fotkasona67, 21. februára 2012
Rýchle plnené tortové oblátky
Foto: sona67

Recept mám od priateľovej sestry a pomerne často ho robievam a zmizne raz dva...

Suroviny

30 dkg
2 ks  celé
1 dcl
5 dkg
15 dkg
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor vymiešame s vajciami, mliekom a kakaom.

    Rýchle plnené tortové oblátky - obrázok 1
  2. 2

    Za stáleho miešania od vrenia asi 5 minút, uvaríme do zhustnutia. Pridáme na drobno posekané orechy a na koniec margarín, ešte do teplej masy. Dobre premiešame.

    Rýchle plnené tortové oblátky - obrázok 2
  3. 3

    Kým je plnka vlažná, naplníme oplátky. Na koniec ich zaťažím asi na 2 hodinky, potom pokrájame .

    Rýchle plnené tortové oblátky - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Zákusky

Diskusia k receptu

dorisa
toto vyzerá skvelé, hocikedy by som si také oplátky dala, ale karamel sa mi nechce robiť, ukladám:)
kata50
Pripomína mi to čokoládový základ na Študentskú pečať a to je veľmi dobré. Ďakujem za recept:-))
jababka
mňaaam už aj ukladám do KK,díky za inšpiráciu na maškrtu
sona67
Veľmi ma teší, že sa recept páči a dúfam, že aj chutiť bude :-)
ursula4
môže sa táto plnka použiť aj do piškótových koláčov alebo do torty?
afataga
to vyzera mnamkovo, mama robieva podobne ale s maslom, moze byt na vianoce miesto grilaze
sona67
ursula4 asi by sa plnka mohla použiť aj na piškóty, ale asi ju potom treba troška dlhšie variť, nech je ešte hustejšia, ale veď aj piškóty vsajú do seba dosť... neskúšala som, vyskúšam
nikol156
Aj ja to zvyknem robievať, je to veľmi chutný a hlavne rýchly recept, len treba vydržať, kým to zmäkne. Vyzerajú strašne dobre, hneď by som si dala aspoň jeden.
bobarka
Ak túto plnku necháte dobre vychladiť, môžete ju vyšľahať na krém. Potom sa dá použiť aj do piškótového rezu.
evanaaa
Toto je ten pravý krém - griláž na oplátky, veď kedysi sa nepoužívalo Salko, a je aj dobrý, mám naň pekné spomienky.
rona33
Jababka. Vypadajú krásne mňam. To si urobím. Už som si to uložila do kucharskej knihy.
dagmar821957
Už som ich urobila a dúfam,že budú mať úspech.Bola som zvyknutá so Salkom ,ale keďže som ho nemala ,tak som vyskúšala tento nový recept.Ďakujem.
motyka
Výborné. Hľadala som už dávno niečo bez salka, aby to nebolo až také sladké aj drahé. Je to super náhrada. A keď sa to trošku "pofrká" čokoládou, tak môže byť aj pre návštevy. Keď na mňa príde mlsík, tak si ho stále urobím. Ďaleko lepšie, ako tie rôzne oblátkové rezy z obchodu. Vďaka za receptík. Škoda, že som ho nenašla skôr.
smejkad
tak toto ma zaujalo
da sa urobit aj do zasoby? ako dlho vydrzi?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Práve som dorobila, trochu mi trvalo, než sa spojilo to maslo s krémom. Chuťovo je to dobré, trošku mastné. Jeden krát som medzi oblátku dala marhulový džem. Zaťažila a je v chladničke. Výsledok napíšem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha