Viedenské rezy fotorecept

elysa - fotkaelysa, 5. júla 2014
Viedenské rezy (fotorecept)
Foto: elysa

Koláčik chválený kolegyňami, jednoduchý na prípravu a veľmi chutný...

50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
220 g
1 pl
125 ml
125 ml
300 g
0,5 ks
 a múka na vymastenie plechu
Krém 1:
1 l
6 pl
100 g
Krém 2:
500 ml
2 ks
100 g (na poliatie)
50 g (do čokolády)
2 bal
300 ml (na namáčanie piškót)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky a štipku soli vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme kryštálový a vanilkový cukor. Po jednom zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z litra pomarančového džúsu, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém, po miernom ochladnutí ho nanesieme na vychladnuté cesto. Po vychladnutí krému uložíme plech do chladničky, aby krém úplne schladol.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a nanesieme na pomarančový krém.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku pekne zarovnáme.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dlhé piškóty namáčame v džúse, trošku ich v ňom podržíme, slabo pijú tekutinu a ukladáme na tesno vedľa seba na zákusok.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a nanesieme na zákusok.

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krájame na rezy podľa piškót, zákusok je chutný a osviežujúci, recept som našla nikde na nete, niečo málo som upravila podľa seba. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20982

    Viedenské rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Krásny, úhľadný rez sa ti podaril. Poznám, robievam ich, zo zvyku dávam menej cukru, ale ináč je výborný a chute sa perfektne dopĺňajú:-)
@elysa , fajný zákusok, piekla som ho pár krát, ja som do džúsu dávala aj rum, trochu pre vôňu, mala som tak v recepte, svieži, chutný a je ich veľmi veľa, kedže sa krájajú podľa tvaru piškót, ale robíš chute veru, dala by som si, ale nechcem :-) umravňujem sa
parádny koláčik, s tým džús.pudingom si viem predstaviť aký je chutný, aj nenáročný na prípravu. Ukladám a vyskúšam.
vďaka Vám všetkým, tento zákusok je naozaj jednoduchý na prípravu, dobre vyzerá, chutí aj sa krája, do džúsu na namáčanie piškót mal ísť pôvodne aj rum, ale mojim zákusky s rumom nechutia, tak ho pri pečení nepoužívam...
Koláčik upečený, zjedený. Je šťavnatý, vyzerá luxusne a chuťovo je výborný. Použila som ananásový džús, lebo pomarančový sa mi zdá kyslý. Ďakujem za recept.

Pridaj komentár k receptu: