Foto: elysa
Koláčik chválený kolegyňami, jednoduchý na prípravu a veľmi chutný...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
220 g |
|
1 pl |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
300 g |
|
0,5 ks |
|
a múka na vymastenie plechu |
|
Krém 1: | |
1 l |
|
6 pl |
|
100 g |
|
Krém 2: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
100 g (na poliatie) |
|
50 g (do čokolády) |
|
2 bal |
|
300 ml (na namáčanie piškót) |
|
Postup
-
1
Bielky a štipku soli vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme kryštálový a vanilkový cukor. Po jednom zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
-
2
Z litra pomarančového džúsu, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém, po miernom ochladnutí ho nanesieme na vychladnuté cesto. Po vychladnutí krému uložíme plech do chladničky, aby krém úplne schladol.
-
3
Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a nanesieme na pomarančový krém.
-
4
Šľahačku pekne zarovnáme.
-
5
Dlhé piškóty namáčame v džúse, trošku ich v ňom podržíme, slabo pijú tekutinu a ukladáme na tesno vedľa seba na zákusok.
-
6
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a nanesieme na zákusok.
-
7
Krájame na rezy podľa piškót, zákusok je chutný a osviežujúci, recept som našla nikde na nete, niečo málo som upravila podľa seba. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20982
Diskusia k receptu