Foto: marienka44
Recept pochádza zo stolového kalendára Kuchárka 2012.
porcií
príprava
na 130 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku, cukor, maslo, kokosovú múčku, kypriaci prášok, aj na špic noža sódu bikarbónu, ocot, citrónovú šťavu a štipku soli dokonale vymiesime. Použila som maslo a Palmarin v pomere 1:1.
- 2
Kúsky cesta vtláčame do formičiek v tvare rožtekov. Formičky som kúpila v Železiarstve pod názvom Formičky na cukroví-pečivo, rohlíček veľký. 20 ks stálo 2,60 €. Existuje ešte veľkosť stredná a malá. Tie nie sú vhodné na tento typ pečiva. Formičky plníme len do polovice resp. tri štvrte, lebo objem cesta sa pri pečení zväčší.
- 3
V stredne vyhriatej rúre upečieme, skôr sušíme. Upečené cesto má byť bledé. Po upečení rožteky vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. Konce rožkov namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Ja som použila Ceru a čokoladu na varenie v obvyklom pomere.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rozky klepnutim na formicku lahko vypadli cele von, dokonca jeden roztek mi padol nestastnou nahodou na zem, formicka padom na zem odletela a rozok ostal cely, neporuseny. :-)
@Myalab , aj aj som si pomyslela, ze toho cukru je vela, ale asi si to vyzaduje recept, aby boli rozky vnutri dute. Ten predchadzajuci recept z vlanajska mal len 200 g cukru na 200 g muky, teda asi polovica.
,
20 dg hladkej muky, 40 dg cukru,25 dg masla
25 dg kokosu, 1 kl. sody bicarbony, prosim porovnaj a daj mi vedieť..Ďakujem.
200 g Hl. múky
100 g Hery /maslo/
250 g kokos. múčka
200 g práš. cukor
1 KL prášok do pečiva, plnit do 3/4 formicky, piect pri 130°C 25 min.
Ak sa mi podari, dám sem video toho vlanajsieho receptu.
Sol davam do kazdeho sladkeho peciva, vyzdvihne sa sladka chut, ako som sa docitala.
www.akosatorobi.sk/video/1688/kokosove-rozky-recept-na-fuk...
Cukor mam prvykrat francuzsky, v takej peknej skatuli s praktickou nasypkou, resp. vysypkou. Z. Saint Louis -Sucre en Poudre. Trochu som ho pomlela este na kavomlynku s polu s vanil. cukrom a tak vysypala do taniera, kde obalujem rozky. Je to jemny krystal. cukor a pomletim som ziskala pudrovy cukor.
@huhulienka , ty máš zas krásneho kocúrika na avatare :)
Ešte odpovedam @45678 : aj ja mam podobny recept, ako si Ty uviedla, od susedy, ale som nikdy podla neho nepiekla:
250 g masla,400 g pras. cukor, 200 g jemne mletych orechov,2 hrste hl. múky, 1 KL sody bic.
Takze tych receptov je niekolko:-)
Takže treba zvážiť, kedy čo pridať. Porozmýšľam nad tým. :-)
ja som nevyhodila nikdy nič..všetky nepodarky môžu skončiť-po malých úpravách,prilepšeniach-ako chutné guľky..tak sa to robí aj vo veľkom-ked sa pečie na hostiny..na svadby..atd..
Ďalšie moje upecené sú: medvedie labky, oriešky (plniť ich budem az tesne pred Vianocami a rozhodli sme sa s vnučkou, ze teraz ich neobalíme v cukre ale po prvýkrat v kakaovom prášku. Nebudú tak kalorické, cukor je predsa biely jed. :-) Voľakedy predávali v cukrárni marcipánové guľky tiež obalené v kakau. Košíčky s lieskovcami v ceste este cakajú na punčovú náplň. Dnes upečiem ešte vanilkové rožky, tuhnú 2 plechy na balkóne. Zajtra sú na rade linecké kolieska a medovníčky, recept mám od majsterky sveta v pečení medovníkov Márii Murárikovej. Má aj svoju web. stránku, stačí vygúgliť.
Dnes spečiem zase k Vianociam, ale len z polovičnej dávk, teda 21 ks. Pečiem pri 120 st.