Foto: melbea
Aj keď brokolica nepatrí k mojim obľúbeným, v týchto fašírkach mi veľmi chutí. Vyskúšajte...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks (hlavička) |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
100 g strúhaný |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vysmážanie |
|
150 g (mrazené) |
|
Postup
-
1
Brokolicu uvaríme v slanej vode. Vidličkou ju roztlačíme na malé kúsky. Do misky nakrájame na malé kocky rožok, zalejeme mliekom, pridáme ovsené vločky a necháme postáť, kým vločky a rožok nevpijú do seba mlieko. Brokolicu pridáme k namočenému rožku a ovseným vločkám.
-
2
Očistíme cibuľu a cesnak, pokrájame a dáme smažiť na olej. Medzitým si prepláchneme hríby, ja som dávala mrazené suchohríby, ale môžte nakrájať aj čerstvé šampiňóny alebo hlivu. Hríby pridáme k cibuľke a cesnaku, podusíme, ku koncu ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Keď udusené hríby trocha vychladnú, pridáme ich k brokolicovej zmesi do misky.
-
3
Premiešame, pridáme vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr, dochutíme grilovacím korením a zahustíme strúhankou. Vznikne nám zmes, z ktorej budeme tvarovať fašírky.
-
4
Fašírky obalíme v strúhanke. Tvar fašíriek si zvoľte podľa vašich zvyklostí, ja som najprv urobila guľku a potom som ju zvrchu trocha pritlačila.
-
5
Vysmažíme na oleji. Podávame s novými varenými zemiakmi. Chutné sú aj samotné alebo so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu