Brokolicové fašírky fotorecept

melbea - fotkamelbea, 4. júna 2011
Brokolicové fašírky (fotorecept)
Foto: melbea

Aj keď brokolica nepatrí k mojim obľúbeným, v týchto fašírkach mi veľmi chutí. Vyskúšajte...

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 ks
1 ks
1 ks (hlavička)
3 PL
2 ks
100 g strúhaný
150 ml
 na vysmážanie
150 g (mrazené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brokolicu uvaríme v slanej vode. Vidličkou ju roztlačíme na malé kúsky. Do misky nakrájame na malé kocky rožok, zalejeme mliekom, pridáme ovsené vločky a necháme postáť, kým vločky a rožok nevpijú do seba mlieko. Brokolicu pridáme k namočenému rožku a ovseným vločkám.

    Brokolicové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme cibuľu a cesnak, pokrájame a dáme smažiť na olej. Medzitým si prepláchneme hríby, ja som dávala mrazené suchohríby, ale môžte nakrájať aj čerstvé šampiňóny alebo hlivu. Hríby pridáme k cibuľke a cesnaku, podusíme, ku koncu ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Keď udusené hríby trocha vychladnú, pridáme ich k brokolicovej zmesi do misky.

    Brokolicové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame, pridáme vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr, dochutíme grilovacím korením a zahustíme strúhankou. Vznikne nám zmes, z ktorej budeme tvarovať fašírky.

    Brokolicové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Fašírky obalíme v strúhanke. Tvar fašíriek si zvoľte podľa vašich zvyklostí, ja som najprv urobila guľku a potom som ju zvrchu trocha pritlačila.

    Brokolicové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažíme na oleji. Podávame s novými varenými zemiakmi. Chutné sú aj samotné alebo so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

    Brokolicové fašírky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
mnamka :P, vyskusam, lebo doteraz som robila len fasirky z mrazenej zeleniny, alebo klasicke mäsove, no brokolicu doma zboznujeme na akykolvek sposob :)

Pridaj komentár k receptu: