Foto: ailuj82
Výborné, treba vyskúšať.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do teplej vody rozmrvíme droždie a zasypeme cukrom. Necháme vykysnúť. Pridáme múku, pizza aj grilovacie korenie, soľ a olej. vymiesime vláčne cesto. Vodu pridávame podľa potreby. Na teplom mieste necháme kysnúť 1 hodinu.
-
2
Z cesta odoberieme polovicu, na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko a potrieme kečupom. Radielkom krájame asi 1,5 cm pásiky, tie stočíme A uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 7 minút.
- 3
Keď nemáme čas, môžeme robiť len rovné tyčinky. Môžeme posypať aj syrom, použiť ostrý kečup.... Výborné sú s avokadovym, cesnakovym, nivovym dipom.... alebo aj ako príloha k mliečnej polievke. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Autorka receptu udáva v infobloku pod hlavnou fotografiou dĺžku a teplotu pečenia - 7 minút, 220 °C.
Teplota a čas je uvedený a voda podľa potreby. Každá múka je iná...
Aj tak by bolo dobre uviest, aspon priblizne, kolko vody. V muke nie su az take rozdiely, ze by pri jednej bolo treba napr. 300 ml vody a pri druhej 400.