Francúzske zemiaky

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 14. decembra 2012
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno a údené mäso (ja som mal krkovičku) na kocky. Orestujeme ich na oleji a odložíme stranou.

  2. 2

    Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme naň vrstvu na plátky nakrájaných surových zemiakov. Zľahka osolíme a okoreníme. Prvú vrstvu zemiakov pokryjeme zmesou orestovanej cibule a údeného a na to dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, ktorú už iba okoreníme. Takto pečieme cca 20 minút.

  3. 3

    Po 20 minútach zemiaky vyberieme a zalejeme zmesou vajec a mlieka (mlieka nie veľa) a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme ďalších 15 minút.

  4. 4

    Nakoniec zemiaky posypeme nastrúhaným syrom (v mojom prípade goudou) a zapečieme ešte 10 minút.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Mňam, až z Prahy voňajú tvoje francúzske zemiaky.....
Je to dobrotka, klasika a každý ich má rád. Pochvalu zaslúžiš aj za pekné foto a popis receptu.
Ešte niečo dobré pošli .......
Francúzske zemiaky zbožňujem, ale namiesto úd.mäsa dávam špekačky a mlieka kyslú smotanu, mňam, ukladám aj túto verziu
tiež som ešte s údeným neskúšal, dávam klobásku, nabudúce skúsim aj ked mi bude asi ľúto pokrájať tam také pekné údené


Pridaj komentár k receptu: