Francúzske zemiaky

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 14. decembra 2012 17:05
Ďalšie recepty »
15 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na drobno a údené mäso (ja som mal krkovičku) na kocky. Orestujeme ich na oleji a odložíme stranou.

  2. 2

    Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme naň vrstvu na plátky nakrájaných surových zemiakov. Zľahka osolíme a okoreníme. Prvú vrstvu zemiakov pokryjeme zmesou orestovanej cibule a údeného a na to dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, ktorú už iba okoreníme. Takto pečieme cca 20 minút.

  3. 3

    Po 20 minútach zemiaky vyberieme a zalejeme zmesou vajec a mlieka (mlieka nie veľa) a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme ďalších 15 minút.

  4. 4

    Nakoniec zemiaky posypeme nastrúhaným syrom (v mojom prípade goudou) a zapečieme ešte 10 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist