Foto: thedrunkchef
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na drobno a údené mäso (ja som mal krkovičku) na kocky. Orestujeme ich na oleji a odložíme stranou.
- 2
Zapekaciu misu alebo plech vymastíme maslom a položíme naň vrstvu na plátky nakrájaných surových zemiakov. Zľahka osolíme a okoreníme. Prvú vrstvu zemiakov pokryjeme zmesou orestovanej cibule a údeného a na to dáme ďalšiu vrstvu zemiakov, ktorú už iba okoreníme. Takto pečieme cca 20 minút.
- 3
Po 20 minútach zemiaky vyberieme a zalejeme zmesou vajec a mlieka (mlieka nie veľa) a posypeme nasekanou vňaťou. Pečieme ďalších 15 minút.
- 4
Nakoniec zemiaky posypeme nastrúhaným syrom (v mojom prípade goudou) a zapečieme ešte 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to dobrotka, klasika a každý ich má rád. Pochvalu zaslúžiš aj za pekné foto a popis receptu.
Ešte niečo dobré pošli .......