Ryža v mlieku

izabella929 - fotkaizabella929, 4. decembra 2011

Jednoduché a velmi rýchle jedlo, ktoré patrí medzi naše najmilšie.Keď máme chuť na niečo sladké, toto je vždy rýchla náhrada pre mlsné jazýčky.

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 g
 podľa chuti
200 ml
300 ml




Postup

  1. 1

    Ryžu umyjem. Do rajnice dám mlieko napoly s vodou, pridám umytú ryžu, soľ, cukor a za stáleho miešania varím ryžu na mäkko. Počas varenia prilievam mlieko aj vodu podľa potreby, koľko do seba ryža neberie. Hotovú ryžu naberiem na taniere, posypem cukrom, , ozdobím ovocím.Tentoraz som použila černice a ringloty.Zo šťavy t ovocia urobím nápoj.V mištičkách ponúkam aj ovocie ako prílohu.Na vrch som nastúhala mliečnu čokoládu.

Diskusia k receptu

garanco
Krásne si to naservírovala! Musím niekedy urobiť, už dávno sme nemali a dala si výbornú inšpiráciu s tým ovocím, aj černíc som hodne zavarila takže bude chutná večera:-))
izabella929
garanco, dobrotka, ktorá vždy poteší, keď sa objaví na tanieri a tu sa medze fantázii nekladú...ja rada experimentujem...
matata1
@izabella929 ryža v mlieku patrí k jedlám môjho detstva, dokonca ju mal rád aj môj ocko, ktorý meznášal mlieko a ryžu tiež veľmi nemusel. Najlepšia bola so škoricou a cukrom. Mňam!!! Musím si ju urobiť. Vidím, že tvoje recepty sú ako z našej kuchyne.
izabella929
matata1,,, díky za komentírik a teším sa spolu s tebou, že sme tu našli jedna druhú.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia