Foto: 04dimension
Hliva obsahuje množstvo vlákniny,ale aj látky znižujúce tvorbu cholesterolu,celý rad vitamínov,minerálov a stopových prvkov.Nedávno som robila chutnú polievku z tejto zdravej huby a musím Zobraziť celý popisHliva obsahuje množstvo vlákniny,ale aj látky znižujúce tvorbu cholesterolu,celý rad vitamínov,minerálov a stopových prvkov.Nedávno som robila chutnú polievku z tejto zdravej huby a musím povedať,že takto pripravená chutí naozaj skvele.Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,do ktorej pridáme podľa chuťi mletú rascu.Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a petržlen.Chvíľu restujeme.Potom pridáme hlivu pokrájanú na väčšie kúsky,nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a dusíme prikryté asi 10 minút.Popritom premiešavame,aby mám neprihorelo :-)
-
2
Takto pripravenú zeleninu posypeme mletou červenou paprikou,premiešame a podlejeme asi 1 l vody.Ochutíme soľou,sójovou omáčkou,prípadne môžme použiť vegetu,alebo zeleninový bujón (podľa chuti) a necháme variť asi 20 minút.
- 3
Keď už máme zeleninu uvarenú do polomäkka,pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak a dovaríme.Nakoniec som polievku zahustila s troškou najemno strúhaného zemiaku,nakoľko ja múku na zahusťovanie nepoužívam.A celkom na záver ešte polievku posypem čerstvou petržlenovou vňaťou,lebo ju všetci máme veľmi radi...Dobrú chuť :-)
- 3
Diskusia k receptu