Hlivová polievka so zeleninou

04dimension - fotka04dimension, 2. marca 2014

Hliva obsahuje množstvo vlákniny,ale aj látky znižujúce tvorbu cholesterolu,celý rad vitamínov,minerálov a stopových prvkov.Nedávno som robila chutnú polievku z tejto zdravej huby a musím Zobraziť celý popisHliva obsahuje množstvo vlákniny,ale aj látky znižujúce tvorbu cholesterolu,celý rad vitamínov,minerálov a stopových prvkov.Nedávno som robila chutnú polievku z tejto zdravej huby a musím povedať,že takto pripravená chutí naozaj skvele.Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla :-)

35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,do ktorej pridáme podľa chuťi mletú rascu.Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a petržlen.Chvíľu restujeme.Potom pridáme hlivu pokrájanú na väčšie kúsky,nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a dusíme prikryté asi 10 minút.Popritom premiešavame,aby mám neprihorelo :-)

    Hlivová polievka so zeleninou - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravenú zeleninu posypeme mletou červenou paprikou,premiešame a podlejeme asi 1 l vody.Ochutíme soľou,sójovou omáčkou,prípadne môžme použiť vegetu,alebo zeleninový bujón (podľa chuti) a necháme variť asi 20 minút.

  3. 3

    Keď už máme zeleninu uvarenú do polomäkka,pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak a dovaríme.Nakoniec som polievku zahustila s troškou najemno strúhaného zemiaku,nakoľko ja múku na zahusťovanie nepoužívam.A celkom na záver ešte polievku posypem čerstvou petržlenovou vňaťou,lebo ju všetci máme veľmi radi...Dobrú chuť :-)

    Hlivová polievka so zeleninou - obrázok 3

Diskusia k receptu

rea1
táto polievka sa mi celkom páči, je jednoduchá, zdravá a určite aj chutná. lenže ja do nej ešte nevyhnutne pridám zeler a ružičkový kel, ináč by sa mne polievka ani nerátala, stále by som mala pocit, že mi v nej niečo chýba. :-)) z hlivy, hoci ju mám rada, akosi okrem perkeltu a paprikáša nerobím nič iné. ale túto polievku spravím určite.
jozka2
hlivy nikdy nie je dost na nasom stole, sama o sebe je velmi lieciva,ja ju pre zachovanie liecivych latok aj susim podrvym a pridavam do polievok ako ochucovaddlo.Tvoja polievocka musi byt velmi dobra.
04dimension
Ďakujem za pozitívne komentáre ;-) To využitie sušenej hlivy sa mi veru veľmi páči...a taktiež uznávam aj pridanie zeleru do mojej polievky. Najbližšie naň určite nezabudnem a použijem aj túto aromatickú a zdravú zeleninku ;-) ;-)
klotilda
Tak takúto polievku by som si určite dala. A tá chuť, to musí byť úžasná.
evanaaa
Ja hlivu kupujem najmä ak je v akcii, čo je aj od zajtra v Kauflande, tiež väčšinou robievam paprikáš , a už mám príkaz na jej zakúpenie ( od muža) :-), ale polievku som robila len raz. Ale aj tvoja je chutná, len by som vynechala sójovú omáčke a vňaťku dala úplne nakoniec, nie počas varenia.
launat
Vyborna polievka....deti maju ozaj haklive chutove bunky a ked pre nich je vyborna,tak to hovori za vsetko....urcite odporucam
editer
Prečo ta Sójová omáčka ????? Však ta je veľmi aromatická a prerazí chuť prírodnej chuti Hlivy . Dnes idem variť Hlivovú polievku podľa vášho receptu , ale to sójovú omáčku tam určite nedám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia