Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....
Slané špirálky - solčanky (vegan)
Slanosti z našej veganskej svadby I. Myslím, že pôvodný recept pozná väčšina z vás...
Mliečna ryža so syrom s modrou plesňou a kuracími kúskami
Zazrel som reklamu, ako ten medveď spieva o mliečnej ryži. Pri tom som si spomenul,...
Špirálky s brokolicou
Cestoviny s brokolicou, cesnakom a feferónkou, posypané vlašskými orechmi.
Mrkva s citrónovo - jogurtovým krémom
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata...
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Medovník na biskupský spôsob
Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....
Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...
Panna cotta s vôňou bazy
Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Opečené cestoviny so zeleninou à la Hajni
Dnes som v kuchyni opäť trochu zaexperimentovala a výsledok je hotový :) Kolegyniam aj mamke obed chutil......
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Celozrnné žemličky so sardinkovou nátierkou
Keď nie je doma pečivo, vždy nejaké spravím. toto patrí medzi moje najobľúbenejšie...
Sladké osvieženie
Ďalší jednoduchý recept v mojom podaní. Rýchly, svieži a veľmi chutný koláčik.
Rajčatový miš maš na ledacos
Tak nevím snad se to bude hodit . Použití je různé na těstoviny , na základy do...
Makové rožteky s citrónovou glazúrou
Zo všetkých surovín, okrem tých na glazúru, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie...
Pšenovo-ríbezľový dezert
Zdravý a chutný dezert, u nás doma zmizne vždy hneď ako ho pripravím ;-)
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....
Pochúťka v alobale
Tento recept som robieval pri rodinnom stretnutí zahrabané v pahrebe pri varení gulášu.