Mätovo-cesnakový baklažán fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. apríla 2014
Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi chutná príloha,podávaná ako teplá i studená ;-)

20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
6 - 7 strúčikov
7 - 8 stebiel
trocha
podľa chuti
1/2 - 3/4 dcl (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Na troche oleja si chvíločku posmažíme cesnak,ktorý sme si nakrájali na malé kocky.Potom pridáme 5 stebiel mäty(listy aj stonku),ktorú sme dopredu nakrájali na menšie.Posolíme a minutku spolu posmažíme,ale pozor nech nezhorí!

    Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme baklažán nakrájaný na väčšie kúsky.Ja som dala aj 1 cukinu,kedže som ju potrebovala minut.

    Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame,osolíme a asi 5minut zakryté spolu podusíme.Potom zalejeme asi 1/2-3/4 dcl vývarom,alebo vodou a zakryté za občasného miešania dusíme asi 15minut,kým baklažán nezmäkne a aj vývar celkom vyvrie.Na strednom až väčšom ohni.

    Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 15ich minutách nám už vývar vyvrel,baklažán pekne zmäkol ;-) Oheň dáme na najväčší stupeň,aby sa nám baklažán kde-tu trocha opiekol..ak treba,pridáme kvapku oleja.A na koniec,ked sme panvicu už odstavili z ohňa,ešte zamiešame doňho 2-3 steblá nakrájanej mäty.Ak treba ešte osolíme.

    Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť ;-)

    Mätovo-cesnakový baklažán (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Ten mi moc s matou nejde, ale s bazalkou je to koncert!
marianne
..mäta sa mi tak rozbláznila,že ju dávam skoro všade,skúsim aj na baklažán,prečo nie?..pekné zeleninové jedlo @cezmina
cesminaz
@mijaita Nam to s mätou chuti,da tomu baklazanu taku osviezujucu chut ;-) Ked robim paradajkovy baklazan,tak davam aj bazalku..tam to fakt pasuje :-) @marianne :-)) aj ja mam teraz vela krasnej mäty,ktora ked vedla nej prejdes super vonia.Skus ju aj na ten baklazan,bude to osviezujuca zmena ;-))
eviana
Mäta a baklažán... to môže byť naozaj zaujímavá kombinácia... teším sa na leto aj vďaka Tebe milá @cesminaz a Tvojim letným variáciám :)
zinnajdha
aj nám sa mäta veľmi rozrástla a tak ju používam viac. Neviete dajaký recept na rozmnoženú púpavu ? teda mimo púpavového medu (cukor) a šalátu, lebo surovú jeme a jeme a stále pribúda... ? :- )
cesminaz
@zinnajdha poviem ti pravdu..z pupavovych listov,fakt nie je lahko varit :-/ kedze su horke..lepsie povedane,väcsinou vsetky :-) aj ja mam vela krasnych pupavovych listov a je mi ich tiez luto.Skusala som 2-3x nieco,ale ta horkost je prisilna a vzdy prerazi chut.Ale ked nieco najdem,urcite to sem pridam ;-) Zatial som sem dala zemiakovy salat s pupavovou...ja viem,povies si "zasa salat :-//" ...ale mozno na obmenu,ako prilohu k mäsu,alebo dokonca k vyprazanemu syru atd. :-)