Morský vlk s mozzarellovou krustou
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 23. mája 2012
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 23. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať.
- 2
V mažiari zmiešame nadrobno nasekanú bazalku a nakrájanú mozzarellu, ktorú sme pokvapkali citrónom. Pridáme pochutiny a zo zmesi pripravíme pastu, ktorú potom nanesieme na kožu filety.
- 3
Takto pripravenú filetu vložíme do vopred predhriatej rúry a pečieme 6–8 minút pri teplote 180 oC. Podávame s maslovou zeleninou.
- 4
Tip šéfkuchára: Pri výbere filety iného druhu ryby treba dbať na to, aby sa ryba s kožou nestiahla a tým nespôsobila pád krusty. Takejto situácii možno zabrániť aj narezaním kože ryby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu