Morský vlk s mozzarellovou krustou

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 23. mája 2012
Morský vlk s mozzarellovou krustou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
1 ks
100 ml
100 g
125 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať.

  2. 2

    V mažiari zmiešame nadrobno nasekanú bazalku a nakrájanú mozzarellu, ktorú sme pokvapkali citrónom. Pridáme pochutiny a zo zmesi pripravíme pastu, ktorú potom nanesieme na kožu filety.

  3. 3

    Takto pripravenú filetu vložíme do vopred predhriatej rúry a pečieme 6–8 minút pri teplote 180 oC. Podávame s maslovou zeleninou.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Pri výbere filety iného druhu ryby treba dbať na to, aby sa ryba s kožou nestiahla a tým nespôsobila pád krusty. Takejto situácii možno zabrániť aj narezaním kože ryby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia