
Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Pestrofarebná ovocná kytica
Je to ideálny letný darček, ktorý chutí, osvieži a ešte je aj pekný a zdravý....

Bezlepková galetka s figami a rozmarínom
Niet jednoduchšieho receptu ako táto bezlepková galetka. My sme si ju napiekli s figami, keďže je ich sezóna a všetkým chutila....

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

Slaný brokolicový koláč
Kombinácia neobvyklých surovín môže znamenať zaujímavý výsledok.

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...

Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...

Rýchly bezlepkový medovník na plechu s citrónovou polevou
Nestíhate vykrajovať a zdobiť medovníky? Nevadí! Vyskúšajte tento rýchly bezlepkový medovníkový koláč, ktorý vám prinesie chuť a vôňu Vianoc bez zbytočného stresu....

Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.

Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

Plnené jabĺčko s jemnou vínovou omáčkou
Jabĺčko vydlabeme, naplníme orechmi a medom a dáme piecť na 180 stupňov asi na 20 minút....

Šmakovná nátierka 1. máju
Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce...

Osso buco
Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...