Krídelká a mušle s ananásovou salsou
Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
350 g |
|
150 ml |
|
2 g |
|
200 g |
|
1 g |
|
1 PL |
|
30 g |
|
Ananásová salsa: | |
300 g |
|
1 PL |
|
1 vetvička |
|
10 g |
|
Zemiakové pyré: | |
500 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Krídelká pred grilovaním povaríme asi 25 minút v osolenej vode s koreňovou zeleninou, medom a badiánom. Potom ich za tepla vykostíme. Keď vychladnú, pokvapkáme ich limetkovou šťavou, sprudka grilujeme asi 4 minúty.
- 2
Mušle sv. Jakuba očistíme, osušíme, osolíme a na olivovom oleji sprudka grilujeme z každej strany dve minúty.
- 3
Pyré: zemiaky uvaríme v osolenej vode, na panvičke speníme na masle šalotku so štipkou ces-naku, prilejeme mlieko a smotanu, následne vymixujeme jemné pyré spolu so zemiakmi, prípadne dosolíme.
- 4
Ananásová salsa: čerstvý ananás nakrájame na malé kocky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme nasekanú mätu, kryštálový cukor a premiešame. Je dobré urobiť si ju skôr, nech sa odleží, mäta prestúpi celou salsou a je osviežujúcejšia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu