Krídelká a mušle s ananásovou salsou

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Krídelká a mušle s ananásovou salsou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
350 g
150 ml
2 g
200 g
1 g
1 PL
30 g
Ananásová salsa:
300 g
1 PL
1 vetvička
10 g
Zemiakové pyré:
500 g
150 ml
50 g
100 g
1 ČL
100 ml

Postup

  1. 1

    Krídelká pred grilovaním povaríme asi 25 minút v osolenej vode s koreňovou zeleninou, medom a badiánom. Potom ich za tepla vykostíme. Keď vychladnú, pokvapkáme ich limetkovou šťavou, sprudka grilujeme asi 4 minúty.

  2. 2

    Mušle sv. Jakuba očistíme, osušíme, osolíme a na olivovom oleji sprudka grilujeme z každej strany dve minúty.

  3. 3

    Pyré: zemiaky uvaríme v osolenej vode, na panvičke speníme na masle šalotku so štipkou ces-naku, prilejeme mlieko a smotanu, následne vymixujeme jemné pyré spolu so zemiakmi, prípadne dosolíme.

  4. 4

    Ananásová salsa: čerstvý ananás nakrájame na malé kocky, pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme nasekanú mätu, kryštálový cukor a premiešame. Je dobré urobiť si ju skôr, nech sa odleží, mäta prestúpi celou salsou a je osviežujúcejšia.

Diskusia k receptu