
Restovaná basmati ryža s krevetami
Orientálna basmati ryža s restovanými krevetami je lahodným spojením exotických chutí a vôní....

Rezance s kukuricou na kari
Ochorel som a zostal som doma sám. Bol som hladný a nevedel som čo si mám dať...

Horčicovo-zemiaková krémová polievka so šampiňónmi
V hrnci zohrejeme 2 PL masla a osmažíme na ňom najemno pokrájanú cibuľu.

Tvarohové knedličky s višňami
Tvarohové knedličky: Tvaroh, krupicu, hladkú múku, žĺtky, cukor a vyšľahané bielky zmiešame, z hmoty...

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Nátierka zo špenátu s tofu
Na oleji opražíme cibulku , pridáme cesnak ešte chilku opražíme.

Nepečený smotanový dezert
V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.

Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

Krehotinky s rumovou polevou
Maslo, múku, cukor, žĺtky, vanilku a citrónovú kôru v mise rýchlo spracujeme na...

Tekvicovo-ananásový cheesecake
S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....

Sladké ryžové krokety
Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke....

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

Šalát Zjarňovanie
Milí Varecháči! Jar už snáď definitívne, dúfajme, v tomto roku prebila zimu, a tak...

Smažený lilek s omáčkou salmorejo
Studená omáčka z rajčat s čerstvě osmaženým lilkem. Výborná chuť, skvělý předkrm

Škoricovo-zázvorové bochníčky
Škoricové bochníčky obsahujú minimum cukru, takže zachutia všetkým, ktorí sú po Vianociach presladení....

Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

Ovocná maškrta
Večer som mala strašnú chuť na sladké tak som si pripravila takýto ovocný tanierik.

Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....

Ryža s bielou fazuľou
Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami....

Kvetinkovská bábovka šup-šup
Šup-šup preto, lebo ju pripravíme veľmi rýchlo--- asi za tri minúty . ...

Krafiólová
Jednoduchý recept na oveľa zdravšiu "pizzu"-- upozornenie: nechutí ako ozajstná pizza ale mne táto varianta maximálne vyhovuje...

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.

Gaštanové guľôčky (60 ks)
Tieto guľôčky robíme hlavne v čase medzi sviatkami . prípadne ako rýchle občerstvenie Používame dve...

Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

Cviklové pesto
Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...