Guľky s lieskovými orieškami
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 19. decembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé lieskové oriešky.
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Suché preosiate ingrediencie (múka, cukor, soľ) miešame s kúskami masla, než budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme žĺtok, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto. To necháme v chlade odležať minimálne hodinu.
- 2
Lieskové orechy nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 150 °C dozlatista.
- 3
Z odležaného cesta vytvoríme 10 g kôpky. Do každej vložíme opečený lieskový oriešok a vytvarujeme guľku. Guľky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 10–12 minút dozlatista.
- 4
Mierne teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru, ktoré sme zmiešali v pomere 1:1.
Tiež orieškové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu