Orieškové guľky
Orieškové guľky

Guľky s lieskovými orieškami

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 19. decembra 2021
Guľky s lieskovými orieškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé lieskové oriešky.

45
porcií
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
35 g
štipka
z 1 biocitróna
170 g
1 ks
45 ks
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Suché preosiate ingrediencie (múka, cukor, soľ) miešame s kúskami masla, než budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme žĺtok, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto. To necháme v chlade odležať minimálne hodinu.

  2. 2

    Lieskové orechy nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 150 °C dozlatista.

  3. 3

    Z odležaného cesta vytvoríme 10 g kôpky. Do každej vložíme opečený lieskový oriešok a vytvarujeme guľku. Guľky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 10–12 minút dozlatista.

  4. 4

    Mierne teplé ich obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru, ktoré sme zmiešali v pomere 1:1.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia