
Pečený baklažán s hubami
Milé kuchtičky, včera som bola na hubách a na večeru sme si pripravili takúto pochúťku. Dúfam,...

Šalát s avokádom a kuracím mäsom
Kuracie prsia ochutíme a na rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách. Potom mäso nakrájame na tenké plátky...

Osúchy od susedy
Recept mam od mojej susedy , dcera ich ma velmi rada. Su vyborne, vydrzia v...

Zemiakovo-cukinový nákyp
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule
Ohlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako minútku...

Jednoduchá mexická mňamka
Obľubujem recepty, pri ktorých sa dajú ingrediencie použiť za každým inak , prípadne ich vylepšiť...
Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Rýchle knedličky aj pre nešikovných
Ráda odbebírám časopis "Pošli recept" a jednou jsem tam našla tyhle výborné a opravdu rychlé knedlíky, ...

Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Domáca panna cotta
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na...

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Lahodný veľkonočný baranček
Keďže som barančeka len teraz dokončila, nedalo mi a rozhodla som sa aj keď...

Torta-kávový ježko
táto torta je u nás veľmi obľúbená, pečieme ju na rodinné oslavy, dá sa obmieňať cesto aj...

Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...

Konfitovaná srnčia sviečková
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept...

Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...

Strapačky
Dávat halušky a nočky je jako nosit dříví do lesa. Ale opět to risknu a zase...

Čokoládové fondue
Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce...

Bolo do caco - madeirský kváskový chlieb
Lahodný kváskový chlebík s pečenými batatmi, typický pre madeirskú a portugalsú kuchyňu....