Vanilkový koláč
Vanilkový koláč

Jemný a ľahučký vanilkový koláčik videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 14. februára 2024

Veľmi chutný koláčik bez použitia múky! Toto cesto môžete použiť aj na prípravu rôznych krémových zákuskov a na torty. Namiesto múky sa použije pudingový Zobraziť celý popisVeľmi chutný koláčik bez použitia múky! Toto cesto môžete použiť aj na prípravu rôznych krémových zákuskov a na torty. Namiesto múky sa použije pudingový prášok, ktorý obsahuje len ochutený škrob a preto je toto cesto celkom bez lepku. Výborná variácia aj pre bezlepkáčov.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C
Jemný a ľahučký vanilkový koláčik (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

4 ks
4 bal.
100 ml
100 ml
2 KL
1/2 KL
Na vymazanie formy:




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka si s cukrom a soľou vyšľaháme do penista. Následne šľaháme ďalej a pridávame aj olej a napokon aj pudingové prášky zmiešané s kypriacim práškom. Dobre prešľaháme celkom do hladka.

  2. 2

    Cesto vylejeme do hlbšej formy, v mojom prípade chlebíkovej 30x11 cm, ktorú si vytrieme trochou masla a vyložíme pre istotu aj papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C cca 25-30 minút, záleží od vašej rúry.

  3. 3

    Koláčik podľa chuti podávame len posypaný práškovým cukrom, alebo ho môžete poliať buď ovocnou polevou alebo čokoládou. Korpus tohto koláčika môžete kľudne použiť aj na rôzne zákusky či torty. Cesto je jemné a ľahučké ako pierko. Prajem dobrú chuť !

    Jemný a ľahučký vanilkový koláčik (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

  5. 5

    P.S. Puding môžete použiť podľa chuti, ja som teraz dala vanilkový. Môžete 4 rovnaké balíčky, alebo 2 a 2 iné chute. Ja som piekla v hlbokej forme 30x 11 cm.

Diskusia k receptu

mamec
Robievala som dávnejšie z takéhoto cesta bábovku, trojfarebnú. Občas sa mi stalo, že síce pekne narástla, ale potom, ešte skôr ako som otvorila rúru spadla. Tak som ju prestala robievať. Máš pravdu, tento koláčik je ako pierko.
kucharka
Je pravda, že pudingy robia koláče jemnými ako vata. Jedinou nevýhodou je, že niekedy ozaj po vytiahnutí z rúry spľasnú. Robievam takúto bábovku, vždy rovnako - väčšinou je super, ale niekedy spľasne, neviem prečo.
Tvoj koláč vyzerá dobre, k čaju ako stvorený :-)
mamec
@kucharka (16.2.2024 09:09)
Lenže mne spľasla ešte skôr, ako som otvorila dvierka. Ešte pred uplynutím doby pečenia. Hnevalo ma to, lebo som nevedela prisť na dôvod. Teraz vidím, že chyba asi nebola vo mne:)
cesminaz
Dakujem pekne všetkým za nakuknutie a za komentáre💜 Ja som bábovku ztohto cesta ešte nerobila, robievam len v tejto forme a vždy sa mi koláčik podarí, ešte nikdy mi nesplacol. Prajem všetkým príjemný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia