Foto: 02luki18
Šťavnaté francúzske, lepšie povedané Oravské zemiaky. Výborná pochúťka ku kyslému mlieku
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky (2€ minca) opražíme ich na troška cibuli a vložíme do pripravenej misy.
- 2
Zemiaky si podusíme v solenej vode a pokrájame na kolieska, neuvarime ich do mäkka!!!
- 3
Vložíme ich do misy spolu s nakrájanou cibuľou, špekáčkami, šampiňónmi a chilli papričkami. Osolíme okoreníme a pridáme tavený syr. Premiešame a dáme na pekáč, ktorý prikryjeme alobalom.
- 4
Po 30 minútach pečenia v rúre vyhriatej na 180 stupňov ich odkryjeme a necháme z vrchu pripiecť. Môžeme ich ešte poliať rozmiešanými vajciami v troche smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemiaky - ktorým my hovoríme " francúzke ", tak takéto francúzi vôbec nepoznajú!