Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 18. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme. Zmes dáme piecť do rúry pri 180 0C, po 10 minútach podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, až je mäso mäkké.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme rascu, cukor a premiešame. Pridáme kapustu, celú škoricu, nastrúhané jablká, podlejeme jablčným džúsom a dusíme do mäkka. Dochutíme.
- 3
Toastový chlieb nakrájame na malé kocky a necháme ich usušiť. Medzitým opražíme slaninu nakrájanú na kocôčky. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. K usušeným kockám pečiva pridáme slaninu, vmiešame žĺtky, zalejeme mliekom, pridáme nasekanú vňať a nakoniec zľahka zamiešame sneh. Dosolíme. Z hotovej zmesi tvarujeme knedličky, ktoré varíme vo vode asi 10 až 15 minút podľa veľkosti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu