Kuracie stehná na víne

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
Kuracie stehná na víne
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 PL
30 g
50 g
3 PL
2 dl
1 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Opláchnuté kuracie stehná narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Mäkké stehienka položíme na nahriate taniere.

  2. 2

    Do šťavy, ktorú varíme, až kým nezískame tuk, vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju do ružova, pridáme pretlak, prelisovaný cesnak, maslo, víno a korenie a dobre prehrejeme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú opečenú slaninu a podávame s dusenou ryžou. Kura na tanieroch polejeme šťavou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Vymazať
Môže to byť dobré, stojí to za to vyskúšať to, len nechápem akú môže mať šťavu po opečení stehien. Normálne mu musí zosťať len tuk, pokiaľ to po opečení nenechá ešte dusiť pod pokrievkou.

Pridaj komentár k receptu: