Kuracie stehná na víne

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
Kuracie stehná na víne
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 PL
30 g
50 g
3 PL
2 dl
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Opláchnuté kuracie stehná narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Mäkké stehienka položíme na nahriate taniere.

  2. 2

    Do šťavy, ktorú varíme, až kým nezískame tuk, vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju do ružova, pridáme pretlak, prelisovaný cesnak, maslo, víno a korenie a dobre prehrejeme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme na rezance nakrájanú opečenú slaninu a podávame s dusenou ryžou. Kura na tanieroch polejeme šťavou.

Diskusia k receptu

Vymazať
sportak
Vyzerá to veľmi lákavo. Určite to vyskúšam už tento víkend. Bude to určite výborné, veď sú tam samé kvalitné ingrediencie.
Vymazať
concord
Môže to byť dobré, stojí to za to vyskúšať to, len nechápem akú môže mať šťavu po opečení stehien. Normálne mu musí zosťať len tuk, pokiaľ to po opečení nenechá ešte dusiť pod pokrievkou.
Vymazať
akive
Ja by som asi dala tie stehná piecť prikryté do trúby. A neviem si predstaviť kura s červeným vínom, v každom prípade zaujímavé.
Vymazať
jozka2
ja tomu rozumiem vydusit az na tuk a nasledne pridat vinko,pretlak atd,tak stave tam predsa je.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia