Kurací srnčí chrbát
Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a necháme hodinu odležať. Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom a dno vyložíme rezňami.
- 2
Vajcia vyšľaháme, pridáme smotanu rozšľahanú s múkou, na kúsky nakrájanú uhorku, kapiu a scedený hrášok. Dochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením, korením karí a nakoniec pridáme strúhaný syr.
- 3
Všetko dobre vymiešame. Zmes nalejeme do formy na rezne a v rúre vyhriatej na 180 stupňov upečieme dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu