Kurací srnčí chrbát

Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010
Kurací srnčí chrbát
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
5 ks
5 PL
150 g
2 ks
1 konzerva
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a necháme hodinu odležať. Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom a dno vyložíme rezňami.

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme, pridáme smotanu rozšľahanú s múkou, na kúsky nakrájanú uhorku, kapiu a scedený hrášok. Dochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením, korením karí a nakoniec pridáme strúhaný syr.

  3. 3

    Všetko dobre vymiešame. Zmes nalejeme do formy na rezne a v rúre vyhriatej na 180 stupňov upečieme dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia