Rýchla cesnačka
Výborná polievka vhodná na zabíjanie bacilov ;) ja ju osobne milujem pretože bývam často chorá a naozaj...
Mäsovo-zeleninové ražniči
Hľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by...
Fattoush (fatuš)
Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale...
Krevety po taliansky
Vymiešame vajce s mliekom, hladkou múkou a parmezánom. Na panvicu pridáme olivový olej, krevety postriekame citrónom a morskou soľou....
Zeleninové muffiny
Od syna a jeho priateľky som dostala novú formu na muffinky a ešte kopec receptov prefotených z...
Španielsky zemiakový šalát
Pre tých, ktorí majú radi zemiakový šalát na akýkoľvek spôsob. (Hlavne, aby ho bolo...
Koláč so žĺtkovou polevou
Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a zároveň chutný. Koláčik poznám z môjho detstva, ale...
Omáčka zo šťavy /šťaveľa/
Túto omáčku sme varievali vždy na jar. Teraz ešte tu na severe nerastie. Môžete ju...
Rizoto s kuracou pečeňou a hubami
Kuracie pečene robím vždy rovnako, tak som si nasla v časopise recept, a vyskúšala niečo...
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...
Špekáčiky na cibuľke
Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame a dáme pražiť na panvicu s olejom na slabší plameň. Špekáčiky...
Slané turbany s ľanovými semienkami
Recept patrí pani Baloghné Kele Judit, ktorý uviedla s veľkým úspechom na viacerých maďarských variacich...
Mini orechovníky
Po prvotnom nadšení som ostala trošku sklamaná, keď cesto popraskalo. Dalo sa to čakať, ...
Kapustová polievka so šošovicou a hríbami
Čočku uvařit podle druhu. Já nemáčím, používám drobnozrnnou, která je během 25 minut uvařená....
Krehké slivkovo-lekvárové koláčiky
Ak Vám pri spracovávaní úrody do suda ostane za hrsť sliviek, skúste urobiť tieto jednoduché a...
Paradajkovo-mozzarellové cestoviny
Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné...
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Dusený granatír
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s...
Slivkové a marhuľové taštičky
Jedlo je obľúbené hlavne u detí, ale nepohrdnú ani dospelí.
Jahňacina na mongolský spôsob
Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze...
Cestovina s duseným kalerábom
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete... :-))