Foto: ancicka
Veľkonočné pečenie.
40-50
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín zahnetieme cesto.
-
2
Do formičiek vtláčame kúsok cesta,tak aby bola priehlbinka .
-
3
Takto naplnené na plechu upečieme.
-
4
Upečené naplníme uvarenou plnkou.Plnka:z mlieka,múky a vanilínového cukru uvaríme hustú kašu.Dáme ju vychladnúť za občasného premiešania.Maslo vymiešame s pr.cukrom,pridáme do vychladnutej kaše a dobré vymiešame.Rošteky spájame s krémom .
-
5
Konce roštekov máčame v roztopenej čokoláde.Necháme na papieri stuhnúť.
-
6
Ja si čokoládu pripravujem takto v mištičke na fondue.
Len ešte jedna malá poznámka @ancicka ja viem že sa nepečú 80 minut na 160 °C ako je to uvedené v recepte ale mnoho gazdiniek začiatočníčok sa môže pomýlit a tie krásne rožteky im zhoria : možno je to len preklep .
40-50 porcií
15 minút príprava
80 minút na 160 °C