Recept je prastarý. Myslím, že dnes ju málokto varí takto. U nás je to tradícia. Vy si ju môžete uvariť kedykoľvek. Pochádza z Liptova.
Postup
-
1
Do hrnca dáme precedenú kapustnicu / vodu z kyslej kapusty/ a sušené hríby.Ak je kapustnica veľmi kyslá dolejeme vodou. Varíme do zmäknutia hríbov. Ak máme údenú rybu dáme ju do polievky vyvariť. Zvlášť uvaríme celý hrach v osolenej vode.
- 2
Keď sú hríby mäkké pridáme zátrepku: v mlieku alebo sladkej smotane rozmiešame hl. múku / podľa toho akú hustú chceme mať polievku./ Kto chce môže priliať 1 PL rozpraženého masla/ nemusí byť/.
- 3
Na tanier dáme hrach a zalejeme polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Z receptu mi to nie je jasné. Kapusta tam nejde vôbec? Iba kyslá voda? Zaujímavé...
Je veľmi-veľmi zdravá. Odporúčam konzumovať už od skorej jesene, keď už je kapusta a budete zdravučký.