Foto: olinecka
Kysnute kolače robim veľmi rada moji doma ich miluju.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 dcl |
|
300 ml |
|
1 kocka |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 ks (na potretie) |
|
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
1 lyžička |
|
8 - 9 ks |
|
(na dochutenie) |
|
(na dochutenie) |
|
1 hrsť |
|
(na vymastenie pekáča) |
|
Postup
-
1
Muku dame do hlbšej misy.Do vlažneho mlieka dame lyžičku cukru rozdrobime droždie.Nechame postať kym nakysne kvasok.Do pripravenej muky pridame vajce ,soľ,zbytok cukru prašok do pečiva ,olej a kvasok.Varechou vypracujeme vlačne cesto,ktore nechame na teplom mieste nakysnuť asi pol hodiny.
- 2
Jablka si postruhame pridame hrsť hrozienok ,škoricu mletu a cukor.Všetko dobre premiešame.Cesto si dame na pracovnu dosku,rozdelime na tri rovnake časti.Rozvaľkame ,naplnime pripravenou jablkovou plnkou a stočime.Takto poukladame na plech pripravene zaviny,ktore potrieme rozšľahanym vajíčkom.
- 3
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme asi 30 minut.Po upečeni ho potrieme ešte horuci olejom.Hotovy posypeme praškovym cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu