Gaštanová torta

abend - bez fotkyabend, 12. apríla 2011

Recept som získala od dcérinej kolegyne ktorá má veľmi dobré recepty. Vyskúšala som niekoľko krát a môžem potvrdiť, že ma nesklamal. Tento týždeň má Zobraziť celý popisRecept som získala od dcérinej kolegyne ktorá má veľmi dobré recepty. Vyskúšala som niekoľko krát a môžem potvrdiť, že ma nesklamal. Tento týždeň má jeden nemenovaný obchodný reťazec akciu na gaštanové pyré, treba kúpiť a vyskúšať, verím, že vás tento recept nesklame.

16
porcií
40 minút
príprava
50-60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

4 ks
150 gr
250 gr
70 gr
1/2 balíčka
Krém:
3 dcl
125 gr
150 gr




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme pomrvené gaštanové pyré, pomleté orechy, PRDOPEČ, spolu zamiešame potom vmiešame zľahka sneh .Na dno tortovej formy ktorá má priemer 26cm dáme papier na pečenie, boky formy si nemusíme všímať, cesto sa po otvorení formy pekne oddelí, prípadne pred otvorením formy ho trochu nožom od okrajov oddelíme. Do takto pripravene tortovej formy nalejeme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 160-180 st. 50-60min. Po vychladnutí tortu rozrežeme na dva diely , spodný diel torty natrieme krémom, na to položíme druhý diel torty. Vrch torty a boky taktiež natrieme krémom, vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Podávame so šľahačkou, tú však nedávme na celú tortu, ale zvlášť ku každému kúsku.Na záver ešte upozorneni. Tortu treba bezpodmienečne robiť vo forme ktorá má priemer 26cm, raz som to robila vo forme 24cm a dopadlo to katastrofalne, pri rezaní torty na dva diely sa mi to upečené cesto rozmrvilo, bolo to asi tým, že cesto bolo vyššie.

  2. 2

    Krém na naplnenie torty si treba pripraviť jeden deň vopred. Mlieko,maslo a polámanu čokoládu na varenie dáme do menšieho hrnca a na miernom plameni zohrievame ,pozor nesmie vrieť, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme z ohňa počkáme pokiaľ nám to trochu vychladne potom ponorným alebo iným mixérom mixujeme 3min. Neviem prečo toľko, ale taký mám recept. Po vychladnutí odložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme .

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, že je cesto bez múky ale vypadá dobre, aj na chuť. Ale ak ie je múka, musí tam ísť PDP ? Čo by sa stalo ak by sa nedal, spľaslo by cesto?
marsis
Presne tak gaštanovú tortu pečiem, ale pridávam tam tiež 8 dkg strúhanky a 1/8 masla.
Pridávam ešte iný krém - gaštanový: Kocku gaštanového pyré, trochu rumu (2 lyžice), 2 vrecúška vanilkového cukru a maslo vyšľaháme kým sa torta upečie. Čokoládu používam na polevu.
Ale vyskúšam aj nový recept, chystám sa na veľkonočnú gaštanovú tortu, nuž ju urobím.
abend
@ ejta a je to nejaký prehrešok, keď som si dovolila dať môj recept , ktorý je mimochodom značne odlišný.
abend
@evanaa , neviem posúdiť čo by sa stalo s týmto cestom keby sme ten PDP vynechali, radšej také pokusy nerobím.
babav
@abend , ziadny prehresok!Recepty sa na Vareche opakuju ,kazdy si moze vybrat podla vlastnej vole .@ejta ta nekritizuje, iba poukazala na podobny recept ;-)
emili23
Babeny ďakujem za nápad práve som hľadala niečo gaštanové super-vyskúšam
abend
@emily23 , vyskúšaj, verím, že Ťa recept nesklame.Ja idem taktiež vyskúšať nový recept na ľahučkú zamatovú roládu ktorá sa plní šľahačkou a gaštanovým pyré. Keď sa mi vydarí, dám recept na Varechu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia