
Nezdravé raňajky
Touto cholesterolovú bombu si robievam pravidelne v nedeľu ráno. Držím sa hesla : " Dieta je...

Starohorský zemiakový prívarok
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Pridáme vegetu, bobkové listy...

Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...

Šošovicové karbonátky
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Zámrvenka - chudobnica
Takúto polievku som jedávala u starkej a ona jej aj vymyslela meno - chudobnica. Varievali ju chudobní...

Rýchly šťavnatý koláč
Kolač je ozaj šťavnaty, množstvo je určene na malý plech, čiže na velky treba všetko 2x

Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...

Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...

Ananásové štvorce
Tieto koláčiky pekávam na Vianoce, mala som doma ananás, tak som koláč spravila aj pred...

Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...

Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou -Turecko
Ja cesto nechám vymiesiť v pekárničke a to tak, že najprv začnem tekutými ingredienciami, teda...

Vianočné oplátky (nielen) pre @esi
Pod Danculkiným receptom http://varecha. pravda. sk/recepty/vianocne-trubicky/11806-recept. html ma @esi poprosila o môj recept. Nemám síce aktuálne...

Dvojcestové oškvarkové pagáče
Recept na tieto vynikajúce pagáčiky som objavila na slovenskom MMB.

Morčacie mäso v zemiakovej lokši a pikantná mrkva
Morčacie prsia bez kože predstavujú výborný zdroj bielkovín. Ich obsah tuku je ešte nižší ako u...

Šampiňonová nátierka
Dobrá nátierka na raňajky alebo aj večer len malú chuťovku ku telke alebo k dobrej knihe...

Veľkonočné vajíčka
Takéto varené Veľkonočné vajíčka zvykneme robiť už roky. A ešte stále nevyšli z módy.

Kráľovská studená omáčka
Táto studená omáčka sa podáva v Libanone ako príloha k rôzne upraveným mäsám, ku krevetám, ...

Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...

Moja zabíjačková misa
Možno ma odborníci pre zdravú výživu budú naháňať, ale nie je tá misa plná vynikajúcich dobrôt?...

Jednoduchý bezlepkový zemiakový koláč
Tento koláč je vhodný pre každého, pretože sa v ňom nepoužíva múka, bezlepková, ani...

Slovenská hymna (zapekané kuracie mäso s kyslou kapustou a zemiakmi)
Receptík ktorý máme najradšej a robíme ho dosť často

Bryndzové rožky
Blíži sa máj a s ním aj predaj májovej bryndze. Na stránke Kauflandu som našla aktuálny...

Kysnuté muffiny s lubovoľnou plnkou
Tieto kysnuté muffiny sa u vás stanú urcite velmi oblúbenou obmenou klasických závinov ci buchiet...

Sekaná pečienka z diviaka
Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

Jablkový mrežovník so zemiakového cesta
Jednoduchý a veľmi chutný koláčik, ktorý si môžte urobiť, ked sa vám zvýšia zemiaky od obeda. Je...

Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...