Sladká ryža s mangom
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 28. januára 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Väčšiu časť ošúpaného manga nakrájame na mesiačiky, zvyšok na kocky. Do hrnca dáme vodu, citrónovú trávu (predtým rozklepanú tĺčikom) a jazmínovú ryžu. Uvedieme do varu a za občasného premiešania varíme na miernom plameni 15 minút.
- 2
Potom ryžu odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút odležať. Odkryjeme, vyberieme citrónovú trávu a premiešame, aby sme ryžu zbavili pary.
- 3
Pridáme kondenzované a kokosové mlieko, chvíľku na miernom ohni povaríme a potom vmiešame kocky manga. Ak ryža priveľmi zhustne, môžeme podľa chuti pridať kokosové alebo kondenzované mlieko.
- 4
Náš tip: Sladkú ryžu nakoniec posypeme (alebo pokvapkáme) medom a podávame s mesiačikmi manga obalenými alebo namočenými v mede.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu