Sladká ryža s mangom

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 28. januára 2010
Sladká ryža s mangom
Foto: vydavateľstvo Ikar

Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

4
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
350 ml
1 steblo
250 g
1 šálka
1 šálka
2 PL




Postup

  1. 1

    Väčšiu časť ošúpaného manga nakrájame na mesiačiky, zvyšok na kocky. Do hrnca dáme vodu, citrónovú trávu (predtým rozklepanú tĺčikom) a jazmínovú ryžu. Uvedieme do varu a za občasného premiešania varíme na miernom plameni 15 minút.

  2. 2

    Potom ryžu odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 10 minút odležať. Odkryjeme, vyberieme citrónovú trávu a premiešame, aby sme ryžu zbavili pary.

  3. 3

    Pridáme kondenzované a kokosové mlieko, chvíľku na miernom ohni povaríme a potom vmiešame kocky manga. Ak ryža priveľmi zhustne, môžeme podľa chuti pridať kokosové alebo kondenzované mlieko.

  4. 4

    Náš tip: Sladkú ryžu nakoniec posypeme (alebo pokvapkáme) medom a podávame s mesiačikmi manga obalenými alebo namočenými v mede.

Diskusia k receptu

zenfira
Famoooooozne, sice som nemala citronovu travu, tak som to urobila bez nej, ale vynikajuuuce, milujem chut manga v kombinacii s kokosom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia