
Jednoduchý kváskový chlieb s tangzhongom
Hovorí sa, že jednoduché veci bývajú najlepšie. Trocha kombinácie však nezaškodí. Tento...

Tvarohový koláč s ríbezľami
Koláč ako stvorený na letné dni. Nadýchané cesto, tvarohová náplň a kyselkavé ríbezle...

Pikantná kapusta
Lahana Yemeği. Vyborne a jednoduche jedlo, pripravene z cerstvej kapusty. Moze sa podavat ako priloha, alebo...

Rýchly smotanovo-ovocný koláč
Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho prípravu drobné ovocie,...

Eclairs au chocolat & café
Meno tejto francúzskej špeciality z odpalovaného cesta sa nedá preložiť. Ak však už toto poznáte a...

Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...

Kávové rezy
Vynikajúci dezert vhodný na slávnostné príležitosti, ktorý nikdy nesklame a vždy výborne chutí.

Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...

Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...

Jednoduchá, zdravá polievka od starkej Marky
Varila ju moja milovaná starká Marka a mala neuveriteľnú chuť, ako ostatne všetko, čo varila...

Mrkvovo-syrová roláda
Tento recept sa mi zapáčil na internete, tak som ho vyskúšala a trocha zmenila. Prikladám...

Hokkaido polievka zamatová, maslová
Polévek tekvicových je tu mnoho, ale "sametová" ne. Když dodržíte poměr surovin bez dalšího dochucování,...

Panna cotta
Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku...

Pangasius so zeleninou
Veľmi rýchle a chutné jedlo z ryby. Vyskúšala som už viaceré recepty z Varechy, boli...

Bezlepkové medové rezy
Tento vynikajúci koláčik som ochutnala u kamošky a vypýtala som si recept a upravila na bezlepkovú verziu....

Tvarohové slíže
Jedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Tilapia nílska pod horčičnou čapicou
Moc ráda zkouším různé rybí recepty. Nemám k nim ale ráda omáčky. Tilapii mají...

Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke
Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.

Zeleninové rezance na čínsky spôsob
Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré...

Sirup z bazy čiernej
je to veľmi zdravé a tento rok ho už pripravujem druhý krát a recept mám od starenky ....

Jabĺkový krémeš - bezlepkový
Tento recept mi poradila kolegynka v práci . Je rýchli a veľmi dobrí.

Ruské pirohy
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme...

Zapekané penne
Chutná rýchlovka čo nezaťaží peňaženku, ľahko sa pamätá a zasýti. Dobrú chuť!

Džem z cukety
Dnes som varila džem z cukety . Mala som málo, a už nemám žiadnu......

Jahňacie rebierko pečené v celku
Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme...

Zemiakové dukátiky
Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som...

Vaječný koňak s vanilkovým pudingom
Vaječný koňak som robievala s lekárenským čistým liehom, ktorý som nariedila tak, aby bol koňak...