Medová torta
Foto: katarinalucanova
Torta z medových plátov a krému z mascarpone v tvare srdca.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
500 g |
|
500 ml |
|
4 bal. |
|
2 PL (Olé) |
|
Na potretie: | |
|
|
Na ozdobu: | |
500 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z uvedených surovín spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do folie a necháme v chladničke odležať cca 3 hodiny. Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Na papieri na pečenie vyvaľkáme cesto a vykrojíme do požadovaného tvaru. Postupne upečieme. Pečie sa krátko, cca 8-10 minút.
- 2
Krém: Mascarpone, smotanu, vanilkový cukor a olé puding vyšľaháme na hustý hladký krém.
- 3
Dokončenie: Medový plát potrieme v strede džemom, džem nedávame až ku okrajom. Hladkou špičkou nastriekame polovicu krému. Na krém položíme druhý plát a postup zopakujeme. Nakoniec ozdobíme ovocím. Tortičku necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
Tiež medová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu