Foto: lalotka
Tento recepet som našla na nemeckom nete po tom čo moj muž nevedel odolať Nussschnecken v pekárni za každým keď sme šli okolo. Dúfam Zobraziť celý popisTento recepet som našla na nemeckom nete po tom čo moj muž nevedel odolať Nussschnecken v pekárni za každým keď sme šli okolo. Dúfam že sa vám bude páčiť pri jeho príprave sme sa riadne z mužom zabávali.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Do hrnčeka si dáme cukor z mliekom a trošku ho zhrejem ale nie veľa len tak na vlažno. Nech nám vykysne cesto.
-
3
Múku, cukor z mliekom, droždie, maslo, vajičko dáme do misky.
-
4
Vypracujeme cesto jemné a vláčne. Dáme vykysnúť.
-
5
Na panvice bez tuku si osmažíme orechy POZOR: aby neprihoreli stále ich miešame. až do vtedy kým nezačnú voňať
-
6
Do ďalšej misky si nastrúhame jablčko.
-
7
Pridáme vajíčko,orechy, cukor, smotanu, škoricu. Premiešame
-
8
Po vykysnutí rozvaľkáme cesto na tenký plát.
-
9
natrieme ho plnkou
-
10
a zrolujeme
-
11
Predhrejeme si trúbu na 200 C .na plech si dáme papier na pečenie a nakrájame si slimáčiky na 1,5 cm hrubé kolečká. Pečieme na 175 C cca 25 minút alebo až do zlata. Každá truba pečie inak tak sa držte len toho že dozlata a na minúty sa vykašlite :-)
-
12
Hotové slimáky by ešte zniesli cukrovú polevu ja som práškový cukor nemala tak sme ušetrili kaloriie :-) Dobrú chuť
Ako moje osie hniezda, ale tá plnka sa mi veľmi páči:-)), ukladám si do kk, najbližšie upečiem podľa tvojej rady!
včera som piekla osie hniezda-cesto po svojom-ale na plnku som použila tvoj návod:
1jablko nastrúhané najemno+1 vajce+škoricový cukor a ešte škorica mletá + orechy-nie mleté-potlčené /tak raz písala @afataga / a ja to odvtedy používam-bez smotany..
tú plnku chcem pochváliť...v-ý-b-o-r-n-á...
šťavnatá...dakujem..
VARECHA je super..koľko len rád som už použila a koľko tipov na varenie...a receptov...dakujem prajným ľudom...:-)