Jednoduchý kváskový chlieb s tangzhongom
Hovorí sa, že jednoduché veci bývajú najlepšie. Trocha kombinácie však nezaškodí. Tento...
Polievka z bažanta s bielym vínom Chardonnay
Už je to veľa rokov, čo som varila polievku z bažanta, asi rok sa na...
Perky - celiatické
Tieto perky som urobila podla vlastného receptu. Najlepšie sú z múky Fariny. Je to zemiakove...
Granadír s bryndzou
Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete...
Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...
Vyprážaný syr inak
Syr si nastruhame na malych slzičkach, pridame vajičko a rukami premiešame aby sa to pekne cele spojilo....
Zmes nakladaných syrov
Nakladaný encián pridal @enerrgizer aj som ho podľa neho robila, bol super a teraz som sa...
Výborné rýchle a lacné rohlíčky na raňajky
Tieto rohlíčky majú u nás veľký úspech. Sú naozaj výborné. Ak náhodou zostanú dám ich...
Korenené kuracie prsia
Ak máte na prípravu obeda tak 30 minút, vyskúšajte tento recept. Bude to hotové rýchlo,...
Ďurova kapusta
Prečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi...
Obyčajné halušky s údenou slaninkou
Halušky sú veľmi vdačné jedlo, či už s vajcom, hubami, kyslou smotanou, tvarohom...
Veľkonočná juškovo-šunková polievka
Dve polievky sa v našej rodine jedia naozaj iba raz v roku a obe sú z ...
Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...
Nakladané - sterilizované uhorky
Každá gazdinka má svoj postup pri nakladani uhoriek. A tak by som sa aj ja rada podelila...
Záhadné bravčové mäso
Ak chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, ...
Bryndzová omáčka na cestoviny
Už dávno som chcela niečo podobné ukuchtiť :) Bryndzu môžeme tiež...
Pečené srnčie stehno na čiernom pive
V TV Varecha sme mali poľovnícke hody. V relácii Slovenské dobroty sme pripravovali špecialitu zo srnčieho...
Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.
Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...
Tuniaková nátierka s olivami
Z konzervy tuniaka zlejeme prebytočný olej. V miske vymiešame maslo, syr, horčicu a pridáme...
Štedrovečerná kapustnica od mojej babky
Takúto kapustnicu pripravujeme pokiaľ ja viem štvrtá generácia v mojej rodine. Čítala som najrôznejšie recepty ale...
Moja rýchla čína - pražené rezance s kuracinou
Ležala som s angínou, tak som všetko robila v posteli. Keď však nastúpil hlad, ...
Muffiny
Ták znovu som sa rozhodla skúsiť upiecť niečo nové :) Recept mi dala kamarátka a teda určite...
Hortobágyszka pastierska kapsa
Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú...
Krumpľovníky od babky
Je to niečo medzi haruľou a posúchom. No odporúčam robiť z viacerých dávok, lebo bude...
Šampiňónová krémová polievka
Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných...
Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké,...
Kapustová polievka s krúpkami
Túto polievku milujem. Neviem čo viac by som mohla dodať. V lete osvieži, v...
Marhuľové čatní
Podľa Canadian Living Magazine 7/2004. Upravené len trošku. Výsledok je presne taký, ako som...
Pekárkine pečené koleno
Pri mojej poslednej návšteve v historickom meste Eger, sme sa cestou domov zastavili v , ,...
Zelňačka jak jí vařím já
Zdravím a předem říkám, že si nedovolím dát název "Kapustnica", protože je to jako s...