Domáca horčica fotorecept
Foto: kimlo
Je čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal som kupovať tú z obchodu, a
to som závislák od Zobraziť celý popisJe čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal som kupovať tú z obchodu, a
to som závislák od horčice a mám jej veľkú spotrebu.
Zdroj: internet
príprava
Postup
-
1
Zmiešame vodu s octom a kurkumou.
-
2
Pridáme soľ a prevaríme.
-
3
Pridáme med a ešte horúcim nálevom zalejeme horčičné semienka v pohári. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky do druhého dňa. Semienka nabobtnajú a zmäknú.
-
4
Zlejeme prebytočný nálev, odložíme si ho pre prípadné zriedenie horčice. Ponorným mixérom semienka rozmixujeme na kašu. Konzistenciu si určíme podľa seba, čím viac rozmixujeme, tým bude horčica jemnejšia.
-
5
Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou alebo medom. Horčicu dáme do pohára, v chladničke vydrží 4 týždne. Pre neskoršie použitie sa môže aj zasterilizovať. Z uvedeného množstva surovín získame asi 200 ml dobrej horčice.
-
6
Podávame k údeninám alebo použijeme všade tam, kde sa používa klasická horčica. Horčicu môžeme rôzne ochutiť, napríklad pridaním chilli, chrenu, cesnaku a pod...
Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam
Ďakujem za nahliadnutie, vyskúšaj a neobanuješ :-)
V klasickém obchodě s potravinami, mají mezi kořením. Např. zn. Vitana: www.rohlik.cz/1325025-vitana-horcicne-seminko-cele...
Koupíš také v prodejnách zdravé výživy od jiných dodavatelů, případně i i větší balení.
Velmi pekne ďakujem za odpoved
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jak-vyrobit-horcici-30...
dakujem za vyborny recept na domacu horcicu, dodrzala som uvedene mnozstvo surovin, chut nam vyhovuje, horcica je pikantna, pripomina mi dijonsku,
prajem ti pekny a prijemny letny den ☺
Vďaka za nahliadnutie a foto, som rád že chutilo..