Foto: douglas
Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som si ju pre radosť vyfotila :). Chlapom z našej Zobraziť celý popisVyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som si ju pre radosť vyfotila :). Chlapom z našej rodiny zemiakové dukátiky chutili a aj v týchto horúčavách si prosili pridať. Výborné sú aj ako samostatné jedlo s hrnčekom mlieka, cmaru...
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme. Nakrájame na cca 0.5 cm kolieska. Zapekaciu mísu vymažeme olivovým olejom, nasypeme zemiaky. Polejeme zvyšným olivovým olejom a rukami dobre premiešame. Upečieme tak, aby sa na nich urobila ružová kôrčička.
- 2
Olúpeme cesnak a prelisujeme lisom na cesnak. Do misky k prelisovanému cesnaku pridáme soľ. Dukátiky po upečení posypeme cesnakom so soľou a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu