Zemiakové dukátiky

douglas - fotkadouglas, 2. júla 2012
Zemiakové dukátiky
Foto: douglas

Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som si ju pre radosť vyfotila :). Chlapom z našej Zobraziť celý popisVyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som si ju pre radosť vyfotila :). Chlapom z našej rodiny zemiakové dukátiky chutili a aj v týchto horúčavách si prosili pridať. Výborné sú aj ako samostatné jedlo s hrnčekom mlieka, cmaru...

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

2 kg
1 hlavička
1 dcl




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme. Nakrájame na cca 0.5 cm kolieska. Zapekaciu mísu vymažeme olivovým olejom, nasypeme zemiaky. Polejeme zvyšným olivovým olejom a rukami dobre premiešame. Upečieme tak, aby sa na nich urobila ružová kôrčička.

  2. 2

    Olúpeme cesnak a prelisujeme lisom na cesnak. Do misky k prelisovanému cesnaku pridáme soľ. Dukátiky po upečení posypeme cesnakom so soľou a servírujeme.

Diskusia k receptu

valeri
Už aj ja som robila podobné zemiačiky k mäsu, už z mojej úrody, výborné, ale načo k takejto dobrote mäso :-))
martamm
Tento recept si určite obľúbia aj naši chlapi a nielen oni, ukladám...
douglas
Ďakujem všetkým za srdečné komentáre. To bola bašta, u stolu sme sa na seba usmievali a každý chcel len tie cesnakové zlatavé dukátiky. No a kuracie prsia na bylinkách zostali až do pondelka.
radost
aj u nás-tieto zemiačiky prednosť pred mäsom majú..s kopou cesnaku...plus kyslé mlieko..často robené..
douglas
Tečí ma, že rcp @radost poznáš a robíš ho...zrovna včera sme s manželom rozprávali, že až budú nové zemiačiky zrobíme dukátiky s kopcom cesnakovej pasty :).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia