Foto: enerrgizer
...ako som tak pobehoval po internete, lebo nie som odborník na Marockú kuchyňu (ešte pred týždňom som o nej skoro nič nevedel) a Zobraziť celý popis...ako som tak pobehoval po internete, lebo nie som odborník na Marockú kuchyňu (ešte pred týždňom som o nej skoro nič nevedel) a hľadal som nejaký dobrý recept, napadlo mi, že uvarím niečo jednoduché a dobré, ale použijem v tom korenia a suroviny typické pre Maroko...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...marockú zmes korenia "ras el hanout" som nekupoval, ale v mažiari som si pripravil sám, originál sa skladá z viac ako 30 druhov korenín, ja som si pripravil základnú verziu, použil som klinčeky, škoricu, kurkumu, ďumbier, koriander, fenikel, čierne mleté korenie, muškátový oriešok, kayenské korenie a zmes garam masala... patrí tam aj bobkový list, ale ten som hodil priamo do hrnca...
-
2
...na olivovom oleji som orestoval korenie a bobkový list, po chvíľke som pridal nakrájaný cesnak a cibuľu...
-
3
...pridal som kuracie stehná nakrájané na väčšie kusy, asi 3x2,1x3,7cm. Nepodlieval som, mäso pustilo dosť šťavy, asi po pol hodinke som prihodil hrozienka...
-
4
...keď sa omáčka zredukovala, zjemnil som ju orieškom masla, podľa potreby sa môže aj podliať vriacou vodou. Takmer na záver som pridal med spojený s citrónovou šťavou a nakrájanou chilli papričkou...
-
5
...mäso je hotové, tak som pridal mandľové lupienky, na zfarebnenie petržlenovú vňať a odstavil som... podávame s marockým chlebom ...dobrú chuť :-)
Vyzerá a určite aj chutí to perfektne...som rád, že si recept vyskúšala...dobrú chuť :)