Foto: dorisa
Ostali mi bielka. Priateľka @bejaja mi našla v knižke receptov Dr.Oetkera taký jednoduchý koláč. Len som si odskočila domov z chaty za povinnosťami Zobraziť celý popisOstali mi bielka. Priateľka @bejaja mi našla v knižke receptov Dr.Oetkera taký jednoduchý koláč. Len som si odskočila domov z chaty za povinnosťami a nemám tu fotoaparát, tak som fotila mobilom a večer(blesk mi fungoval, keď nebolo treba), tak to tak aj vyzerá, ale koláčik je dobrý. Minula som bielka z chladničky a to je hlavné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
70 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
140 g |
|
125 ml |
|
1/4 sáčku |
|
4 ks (vyšľahaný sneh) |
|
1 hrsť |
|
2 hrste |
|
1 hrsť |
|
10 PL |
|
1 štipka |
|
Na vrch: | |
(čokoláda na varenie + kúsok Cer |
|
12 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny.
-
2
Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
-
3
Cukor, vanilínový cukor zmiešame...
-
4
Múku som zmiešala v inej miske s práškom do pečiva.
-
5
Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrami...
-
6
Pridáme mlieko...
-
7
...a napokon aj múku s práškom do pečiva.
-
8
Zmiešame. Do cesta pridáme oriešky(ja som dala pistácie) kandizované brusnice a nakrájaný kandizovaný ananás.
-
9
Premiešame dôkladne.
-
10
Do cesta pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Zamiešame.
-
11
Cesto vylejeme na pomastený a vysypaný plech(veľkosť 36x33cm).
-
12
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút. Cesto je nízke, budeme ho plniť.
-
13
Keď je korpus upečený, rozkrojíme ho na polovicu. Jeden diel natrieme hrubšie ríbezľovým džemom ...
-
14
...druhý plát položíme na lekvárovú časť korpusu. Potom si z čokoládovej cukrárskej polevy a kúska Cery pripravíme polevu, ktorú nanesieme na koláč.
-
15
Koláčik rozkrájame a ozdobíme kandizovanými čerešňami a tubičkami Dr. Oetkera.
-
16
Takto upečený a ozdobený koláč zabalím do dózy a beriem zajtra na chatu. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu